Η αξιοπρέπεια κι οι αρχές πήγαν ταξίδι

Η αξιοπρέπεια κι οι αρχές πήγαν ταξίδι

Η αξιοπρέπεια κι οι αρχές πήγαν ταξίδι

Με θλίψη διαπιστώνω ότι η λέξη αξιοπρέπεια στη χώρα μας και στο νεοελληνικό λεξικό απουσιάζει και μάλλον θα την βρούμε σε κάποιο μουσείο  σαν απολίθωμα παλαιότερης εποχής. Βέβαια θα μου πεις ότι  μπορεί να την συναντήσεις και στους ανθρώπους της βιοπάλης που για να μπορέσουν να επιβιώσουν και να ζήσουν τις οικογένειες τους περνούν ένα καθημερινό Γολγοθά και σταύρωση κάθε Παρασκευή χωρίς να ελπίζουν στην Ανάσταση. Και πως να ελπίζουν με τους πολιτικούς που έχουμε.

Δεν τους βάζω όλους σε ένα τσουβάλι αλλά είναι απαράδεκτο ένα κομμάτι τους να έχει καταχρεώσει και καταστρέψει την χώρα και να υπάρχει ακόμη η ασυλία και η παραγραφή αδικημάτων. Δυστυχώς κύριοι πολιτικοί και η σιωπή σε ένα έγκλημα που είσαι μάρτυρας δεν είναι πράξη αθωότητας  αλλά συνενοχής. Πρέπει άμεσα ,ακόμη και αύριο να καταργηθεί η παραγραφή αδικημάτων και η ασυλία για να γίνει ένα βήμα για την επαναφορά της λέξης αξιοπρέπειας στο δημόσιο βίο.

Αλλά και συ φίλε συμπολίτη δεν δικαιολογήσε να αυθαιρετείς και να καταργείς την ανθρωπιά σου επειδή οι κυβερνόντες δεν είναι ηθικοί, στο κάτω κάτω εμείς τους εκλέξαμε. Θα κλείσω με ένα ζωηρό κομμάτι γιατί έχω πάρει φόρα αλλά το άρθρο πρέπει να κλείσει.

Posted in Ο Διαβάτης του Ερέβους and tagged , , , , , , , .

2 Comments

  1. Αξιοπρεπεια σημερα εχουν μονο οι πολιτικοι και οι ενστολοι. Γι’αυτο φιλε γινε πολιτικος, μπατσος ή καραβανας. Ξεχασα και τους παπαδες. Καλη λυση.

  2. Giorgos μήπως παίζεις τον παπά (λίγα βάζεις πολλά παίρνεις);

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *