«Εφυγε» ξαφνικά ο Μάνος Ξυδούς

«Εφυγε» ξαφνικά ο Μάνος Ξυδούς

«Εφυγε» ξαφνικά ο Μάνος Ξυδούς

Ο Μάνος Ξυδούς έφυγε ξαφνικά από τη ζωή χθες το βράδυ. Κι έζησε τις τελευταίες του ώρες κάνοντας αυτό που πάντα λάτρευε: παίζοντας μουσική.

Ο Μάνος Ξυδούς γεννήθηκε στις 15 Μαΐου του 1953 στους Αγίους Αναργύρους. Φοίτησε στην Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών Επιστημών, ενώ παράλληλα με τις σπουδές του στο μάρκετινγκ, έπαιζε μουσική ως DJ στις Καρυάτιδες της Πλάκας.

Εργάστηκε στην ΜΙΝΟΣ-ΕΜΙ ως διευθυντής μάρκετινγκ και ως παραγωγός κέρδισε αρκετούς χρυσούς και πλατινένιους δίσκους.

Με τους Dreamer and the fool moon και το τραγούδι Sanbrina, σε αγγλικό στίχο, είχε ανέβει στις πρώτες θέσεις των καταλόγων πολλών ευρωπαϊκών χωρών.
Κομβικό σημείο στη ζωή και την καριέρα του ήταν η συνάντησή του με τους Πυξ Λαξ, το νεαρό τότε φιλόδοξο συγκρότημα που έμελλε να φέρει νέο αέρα στην ελληνική δισκογραφία. Εκείνος, επιτυχημένος παραγωγός τότε, αναλαμβάνει τις παραγωγές των δίσκων των Πυξ Λαξ, για να γίνει και ενεργό μέλος τους γράφοντας τη μουσική και τους στίχους σε πολλά από τα τραγούδια τους και ερμηνεύοντας κάποια από αυτά. Έζησε μαζί τους τις δόξες, τις εμπειρίες, τις συναυλίες, την αποδοχή, τη διάλυση.

Μετά τη διάλυση του συγκροτήματος ακολούθησε τη δική του πορεία, συνεργαζόμενος με πλήθος καλλιτεχνών, όπως τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου στο “Προσέχω δυστυχώς”, τους Όναρ και τους αδελφούς Κατσιμίχα.

Δισκογραφία

2005 Κανάστα

2006 Περιμένοντας το νέκταρ

2007 Μέχρι να πάρεις παγωτό, σε βρίσκει ο χειμώνας (μαζί με τον Πάνο Κατσιμίχα)

2007 Βράδιασε, τα ξαναλέμε

2008 Τ’ αστέρια θα ‘ναι πάντα μακριά

Μάνος Ξυδούς – Εσύ εκεί

Posted in Μουσική, Ο Διαβάτης του Ερέβους and tagged , , , , , , , , .

One Comment

  1. Pingback: Σταμάτης Μεσημέρης | Slap

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *