Το τσιγάρο και η «πίπα» σκλαβώνουν

Το τσιγάρο και η «πίπα» σκλαβώνουν

Το τσιγάρο και η «πίπα» σκλαβώνουν

Πολλές φορές, μια αντικαπνιστική εκστρατεία οφείλει την επιτυχία και την απήχηση της, στο πόσο σκληρά και ρεαλιστικά αντιμετωπίζει την βλαπτική αυτή εξάρτηση. Πριν από μερικές ημέρες, η γαλλική εταιρεία εναντίον του καπνίσματος λάνσαρε μια σειρά από φωτογραφίες με καθημερινές καταχωρήσεις στις εφημερίδες, και αν αναλογιστούμε τις αντιδράσεις, θετικές και αρνητικές που προκάλεσε, τότε σίγουρα ο επιδιωκόμενος στόχος επετεύχθη.

Πρόκειται για τρεις διαφορετικές φωτογραφίες, στις οποίες εμφανίζονται τρία διαφορετικά άτομα, νεαρής ηλικίας, τα οποία με ένα τσιγάρο στο στόμα, είναι γονατισμένα μπροστά από έναν «κουστουμαρισμένο κύριο». Επιπρόσθετα, ο κύριος αυτός, ακουμπώντας με το χέρι του, τα κεφάλια των νεαρών παιδιών, δίνει την αίσθηση πως τα κατευθύνει προς το επίμαχο σημείο.

Το κεντρικό σύνθημα αυτής της διαφημιστικής καμπάνιας, είναι «όταν καπνίζεις, γίνεσαι σκλάβος του τσιγάρου» και σύμφωνα με τους δημιουργούς και εμπνευστές αυτού του προκλητικού μηνύματος, στόχος είναι να ισοσκελίσει στο μυαλό των νεαρών ατόμων, το κάπνισμα με τη σεξουαλική και σωματική σκλαβιά. Το τσιγάρο δεν είναι σύμβολο ελευθερίας και νεανικής ελευθερίας, τουναντίον!

Φυσικά, οι καταχωρήσεις αυτές, προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στο πλαίσιο της δεικτικής σοβαροφάνειας. Αρχικά, οι συντηρητικές οργανώσεις και στη συνέχεια τα φεμινιστικά κινήματα και φυσικά οι βιομηχανίες καπνού, διατύπωσαν έντονες ενστάσεις, ως προς την ορθή ερμηνεία εκ μέρους των νεαρών γάλλων, του επιδιωκόμενου στόχου.

Η Γαλλική αντικαπνιστική εκστρατεία που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις

Η Γαλλική αντικαπνιστική εκστρατεία που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις

Παρόλο αυτά, οι άμεσα «ενδιαφερόμενοι», σε σχετικές τις γαλλικής τηλεόρασης, χαρακτήρισαν πανέξυπνη τη σχετική εκστρατεία και αυτός ήταν ο στόχος!

Slapologos

Posted in Slapολογήματα and tagged , , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *