Πάρκο Κύπρου και Πατησίων… ένας χρόνος μετά

Πριν ένα χρόνο στο πάρκο Κύπρου και Πατησίων, οι κάτοικοι της περιοχής πάλεψαν για την διάσωση του πάρκου τους. Για αρκετές ημέρες επικρατούσε ένταση, στον εν λόγω πάρκο αφού αρχικά υπάλληλοι του δήμου είχαν επιτεθεί στους κατοίκους , οι οποίοι προσπάθησαν να σώσουν αυτόν το πνεύμονα πρασίνου, ενώ στην συνέχεια έκαναν την εμφάνισή τους  και διμοιρίες των ΜΑΤ οι οποίες απέκλισαν τον χώρο και επιτέθηκαν στους διαδηλωτές.

Πως όμως τα έφτασαν τα πράγματα ως εκεί; Επί δημαρχίας της Ν.Μπακογιάννη είχε υπογραφεί συμφωνία με ιδιωτική εταιρία για την κατασκευή υπόγειου ιδιωτικού γκαράζ στο συγκεκριμένο πάρκο. Αυτό φυσικά είχε σαν αποτέλεσμα να κοπούν αιωνόβια δέντρα που υπήρχαν εκεί ενώ ο Ν. Κακλαμάνης δήλωνε αποφασισμένος ότι τα έργα θα συνεχιστούν.

Όπως υποστήριζαν οι κάτοικοι της περιοχής το συγκεκριμένο έργο δεν θα βοηθούσε στην ανάπτυξη της περιοχής , αλλά απλά εξυπηρετούσε τα συμφέροντα του Δήμου και των μεγαλοεργολάβων.

Τον τελευταίο χρόνο η προσπάθεια για το πάρκο Κύπρου και Πατησίων συνεχίζεται, αφού εκεί έχει δημιουργηθεί ένας ελεύθερος χώρος πρασίνου ανοιχτός για όλους. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας οργανώνονται και διάφορες εκδηώσεις. Βέβαια οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι το τελευταίο διάστημα γίνονται πολλές προσπάθειες  υπονόμευσης του αγώνα τους (με καταγγελίες για διακίνηση ναρκωτικών, κλπ).

Αξίζει να σημειώσουμε ότι λόγω αυτής της υπόθεσης ο δήμαρχος Αθηναίων Ν. Κακλαμάνης απέκτησε το προσωνύμιο «Oμέρ Πριόνης».

Ένα βίντεο αφιερωμένο στο πάρκο Κύπρου και Πατησίων

Posted in Κοινωνία and tagged , , , , .

2 Comments

  1. Pingback: Από δεντροφάγος σε εφημεριδοφάγος | Slap

  2. Pingback: «Όχι» γκαράζ στο πάρκο Πατησίων και Κύπρου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *