Επεισόδια σε αντιρατσιστικό συλλαλητήριο

Ένταση στην Πανόρμου

Ένταση στην Πανόρμου

Το Σάββατο, 23 Ιανουάριου, έγινε το αντιρατσιστικό συλλαλητήριο το οποίο είχαν συγκαλέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό και άλλες οργανώσεις. Αφορμή ήταν η επίθεση που είχε γίνει πριν από μερικές ημέρες από ακροδεξιές ομάδες στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Αμπελοκήπων.

Κατά την διάρκεια του συλλαλητηρίου ακροδεξιοί επιτέθηκαν σε ομάδα ανθρώπων που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο και ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το σταθμό του μετρό στην Πανόρμου. Η αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη 45 (32 ενήλικοι και 13 ανήλικοι) ακροδεξιών στους οποίους ασκήθηκε δίωξη για διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία και παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ομάδα των ακροδεξιών προσέγγισε απειλητικά τον χώρο της συγκέντρωσης και μετά από αντεγκλήσεις ακολούθησε και η συμπλοκή.

Το συγκεκριμένο περιστατικό καυτηρίασαν με δηλώσεις τους, ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Μουλόπουλος, ο οποίος συμμετείχε στην εκδήλωση αλλά και παράταξη Αυτόνομη Παρέμβαση. Η ανακοίνωση της συνδικαλιστικής παράταξης αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Η επίθεση φασιστικών στοιχείων σε βάρος αντιφασιστών που έκαναν συγκέντρωση ενάντια στην ξενοφοβία και το ρατσισμό στους Αμπελόκηπους, είναι ένα επεισόδιο ανάμεσα σε αυτά που καθημερινά γίνονται σε όλη τη χώρα. Επιθέσεις ενάντια σε μετανάστες, δημοκρατικούς πολίτες, αντιφασίστες, ενάντια σε νέους ανθρώπους που δεν τυγχάνουν της «έγκρισης» των νεοφασιστικών στοιχείων. Καλούμε την Κυβέρνηση να βάλει φραγμό στην ανεξέλεγκτη δράση των φασιστών, να προστατέψει επιτέλους τους δημοκρατικούς πολίτες, τους μετανάστες από τις επιθέσεις και τη δράση των φασιστικών στοιχείων.

Η πάλη όλων των εργαζομένων ενάντια στον Φασισμό το Ρατσισμό με όλες του τις εκφράσεις πρέπει να δυναμώσει. Το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα όχι μόνο δεν μπορεί να ανεχτεί αυτά τα φαινόμενα, αντίθετα πρέπει να μπει φραγμός στις φασιστικές πρακτικές, να δυναμώσει τον αγώνα του ενάντια στο Φασισμό το Ρατσισμό και την ξενοφοβία»

Posted in Κοινωνία and tagged , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *