Πρόστιμο €100 για την Ελληνική σημαία

Ελληνική Αστυνομία

Ελληνική Αστυνομία

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κος Χρυσοχοϊδης προχώρησε σε μία πραγματικά – αν όχι απίστευτη – πάντως σε μία κίνηση που πολύ θα συζητηθεί. Σε μία εποχή που το μεταναστευτικό ζήτημα και ο ρατσισμός έχουν γίνει της «μόδας», η κίνηση του υπουργού να βάλει πρόστιμο €100 από εδώ και πέρα σε όποιον αστυνομικό φέρει στη στολή του την Ελληνική σημαία.

Οι αστυνομικοί που θα φέρουν το διακριτικό της Ελληνικής σημαίας στη στολή τους, θα διαπράττουν το αυτεπάγγελτο ποινικό αδίκημα της αντιποίησης κατ΄ άρθ. 176 του Π.Κ. Ο κος Χρυσοχοϊδης δήλωσε πως «Οι στολές  πρέπει να φέρουν μόνο τα διακριτικά του βαθμού, καθώς και τον αριθμό μητρώου στις επωμίδες».

Με άμεσο σήμα του λοιπόν, διέταξε την αφαίρεση όλων των διακριτικών (συμπεριλαμβανομένου και της Ελληνικής σημαίας) από τις στολές των

επωμίδες

Μόνο τα διακριτικά βαθμού και αριθμό μητρώου στις επωμίδες

αστυνομικών, καθιστώντας υπεύθυνους για την εφαρμογή αυτού του μέτρου τους διοικητές και προϊσταμένους των τμημάτων.

Οι αντίθετοι της απόφασης αυτής επιμένουν πως η Ελληνική σημαία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ως διακριτικό σχολιάζοντας πως με αυτή την κίνηση στοχοποιεί τους αστυνομικούς δίνοντας τη δυνατότητα σε «εμπαθείς» να συκοφαντούν όποιον αστυνομικό με τον οποίο ίσως έχουν προηγούμενα.

Posted in Πολιτική and tagged , , , , .

One Comment

  1. Pingback: Ο Χρυσοχοϊδης απαντά σε άρθρο της Wall Street Journal | Slap

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *