Νοsotros. Εκεί όπου οι τέχνες βρίσκουν δωρεάν στέγη

Nosostros - μία ελέύθερη στέγη

Nosostros - μία ελέύθερη στέγη

Εδώ και μερικά χρόνια, και πιο συγκεκριμένα από το 2005, στα Εξάρχεια λειτουργεί το Νοsotros. Πρόκειται για έναν ελεύθερο κοινωνικό χώρο, όπως ο ίδιος αυτό-αποκαλείται, και ο οποίος λειτουργεί καθημερινά ως χώρος συνάντησης, με συναυλίες, κινηματογραφικές προβολές, θεατρικές παραστάσεις, βιβλιοθήκη και άλλες ποικίλες εκδηλώσεις

Πρόκειται για ένα διώροφο νεοκλασικό κτήριο, το οποίο με την βοήθεια μια μικρής ομάδας, μετατράπηκε σε έναν χώρο όπου οι άνθρωποι μπορούν να ανταλλάξουν σκέψεις, απόψεις αλλά και γνώσεις.

Σε αυτό τον χώρο γίνονται μαθήματα εκμάθησης της Ελληνικής γλώσσας τα οποία παρακολουθούν πολλοί μετανάστες. Παράλληλα λειτουργούν και τμήματα εκμάθησης της αραβικής αλλά και της τουρκικής γλώσσας. Υπάρχει επίσης και ομάδα θεάτρου η οποία έχει διοργανώσει σεμινάρια αυτοσχεδιασμού, υποκριτικής και έχει ανεβάσει διάφορες παραστάσεις. Η ομάδα κινηματογράφου επιμελείται της διάφορες προβολές ταινιών, οι οποίες γίνονται και τον χειμώνα αλλά και το καλοκαίρι (ταράτσα). Έχουν γίνει αφιερώματα στον ελληνικό κινηματογράφο στα οποία έχουν παραβρεθεί οι ίδιοι οι σκηνοθέτες  (Ν. Παναγιωτόπουλο, Μ. Παπαδημητράτο, Ν. Γραμματικό, Φ. Κουτσάφτη, Μ. Δίτσα, Ν. Τριανταφυλλίδη).

Και η μουσική έχει την τιμητική της στο Νοsotros. Παραδίδονται μαθήματα ηλεκτρικής κιθάρας από τους «Σπυριδούλα», μαθήματα κρουστών, μπαγλαμά … όπως είναι φυσικό έχουν γίνει και πολλές συναυλίες.

Η δράση του Νοsotros, δεν σταματά εκεί καθώς σε αυτό τον χώρο έχουν φιλοξενηθεί εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας και κόμικς.

Posted in Προτάσεις, Τέχνες and tagged , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *