Οι ωραίες γυναίκες δεν μπορούν να βρουν “ανδρικές” δουλειές

Οι ωραίες γυναίκες δεν μπορούν να βρουν "ανδρικές" δουλειές

Οι ωραίες γυναίκες δεν μπορούν να βρουν "ανδρικές" δουλειές

Μια γυναίκα με ωραία εμφάνιση δυσκολεύεται να βρει δουλειά σε επαγγελματικούς χώρους που θεωρούνται “αντρικοί”, σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Ντένβερ στο Κολοράντο.

Οι ελκυστικές γυναίκες αντιμετωπίζουν έντονο “ρατσισμό” όταν κάνουν αίτηση για δουλειές στις οποίες η εμφάνιση δεν παίζει ρόλο, όπως επικεφαλής ερευνητικών ομάδων, οικονομικοί διευθυντές, πολιτικοί μηχανικοί ή εργολάβοι. Επίσης δεν έχουν καμιά τύχη αν θέλουν να προσληφθούν ως δεσμοφύλακες, οδηγοί γερανών, φρουροί ασφαλείας και πωλητές hardware.

“Σε αυτά τα επαγγέλματα το να είναι μια γυναίκα εμφανίσιμη είναι ιδιαίτερα επιζήμιο”, τονίζει η ψυχολόγος-ερευνήτρια Στέφανι Τζόνσον.

Αν και οι όμορφες γυναίκες αποκλείονται από ορισμένα επαγγέλματα, οι ελκυστικοί άντρες έχουν σαφώς πλεονέκτημα.

Σύμφωνα με την Τζόνσον οι εμφανισιακά ωραίοι άνθρωποι γενικά έχουν το προβάδισμα στην αναζήτηση εργασίας και όχι μόνο. Συνήθως αμείβονται καλύτερα, η εργασία τους αξιολογείται θετικά, έχουν περισσότερες πιθανότητες να γίνουν δεκτοί σε πανεπιστήμια και να πάρουν περισσότερες ψήφους σε εκλογικές αναμετρήσεις, αλλά και να είναι υπέρ τους περισσότερες δικαστικές αποφάσεις.

Posted in Παράξενα and tagged , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *