Τεκνοποιήστε ….

Η υπογεννητικότητα χτύπησε τη Ν. Κορέα

Η υπογεννητικότητα χτύπησε τη Ν. Κορέα

Η υπογεννητικότητα είναι ένα σοβαρό θέμα, που απασχολεί πολλές χώρες. Στη Ν.Κορέα το πρόβλημα αυτό είναι ιδιαίτερα σοβαρό και αποφάσισαν να πάρουν «ριζικά» μέτρα. Αυτά παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ίσως θα πρέπει και εμείς να αρχίσουμε να σκεπτόμαστε πως θα καταφέρουμε κάτι παρόμοιο.

Τα ποσοστά γεννήσεων στην Ν.Κορέα είναι ιδιαίτερα χαμηλά και αυτό έχει φέρει προβληματισμό στις τοπικές αρχές. Τα χαμηλά αυτά ποσοστά έχει αυξήσει των αριθμών των ηλικιωμένων στην χώρα, γεγονός που φέρνει αλυσιδωτές αντιδράσεις καθώς μειώνεται ο αριθμός του ανθρώπινου δυναμικού ενώ παράλληλα αυξάνει τα έξοδα για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Πριν μερικές μέρες λοιπόν το Υπουργείο Υγείας της Ν.Κορέας αποφάσισε να δώσει άδεια στους υπαλλήλους της, προκειμένου να πάνε στο σπίτι τους και να κάνουν παιδιά! Ναι καλά διαβάσετε. Φαίνεται μάλιστα ότι το Υπουργείο Υγείας στην Ν.Κορέα, πιστεύει πολύ σε αυτή την κίνηση αφού αναμένεται να την επαναλάβει καιν πάλι στους επόμενους μήνες.

Το σχέδιο όμως δεν τελειώνει εδώ. Το εν λόγω υπουργείου διοργανώνει διάφορου τύπου εκδηλώσεις έτσι ώστε να γίνουν περισσότερες γνωριμίες, οι οποίες ευελπιστούν ότι θα οδηγήσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Το σίγουρο είναι ότι με αυτές τις κινήσεις πολύ θα φτάσουν στον στόχο τους. Είναι γνωστό άλλωστε ότι για να κάνει κάποιο ζευγάρι ένα παιδί χρειάζεται πιο σοβαρές εγγυήσεις…

Posted in Παράξενα and tagged , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *