Η Google μετονομάζεται σε Topeka

Η πόλη μετονομάστηκε σε Google για το μήνα του Μαρτίου

Η πόλη μετονομάστηκε σε Google για το μήνα του Μαρτίου

Φυσικά πρόκειται για το πρωταπριλιάτικο αστείο της Google αλλά αν πηγαίνατε χτες στην σελίδα της μεγαλύτερης μηχανής αναζήτησης, θα βλέπατε πως είχε πάρει το όνομα αυτής της μικρής πόλης του Κάνσας. Το αστείο όμως αυτό δείχνει πως ο κολοσσός έχει σημειώσει τις προσπάθειες που έχει κάνει αυτή η μικρή πόλη ώστε να ληφθεί υπόψη της εταιρείας για το πρότζεκτ Google Fiber, το οποίο θα δώσει σε μία ή και περισσότερες μικρές πόλεις γρήγορη ευρυζωνική σύνδεση τους επόμενους μήνες.

Στις 26 Μαρτίου η Google ανακοίνωσε σε κάποιο από τα μπλογκ της, πως περισσότερες από 600 κοινότητες έχουν ζητήσει να γίνουν μέρος του Google Fiber με την εταιρεία να υπόσχεται πως θα επιλέξει τουλάχιστον μία πόλη πριν το τέλος του έτους. Και η πόλη της Topeka, στο Κάνσας των ΗΠΑ, είναι μία από τις πιο δραστήριες και εφευρετικές στην προσπάθεια να πείσει την Google να δώσει το χρίσμα σε αυτήν. Η πόλη μετονομάστηκε σε Google για το μήνα του Μαρτίου, και να που χτες η Google της επέστρεψε την χάρη!

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Eric Schmidt αναφέρθηκε στο γεγονός μέσω ενός άρθρου σε κάποιο μπλογκ της εταιρείας λέγοντας χαρακτηριστικά: «Στις αρχές του περασμένου μήνα, ο δήμαρχος της Topeka άφησε έκπληκτο όλον τον κόσμο ανακοινώνοντας πως η πόλη του θα μετονομαστεί σε Google» και συνέχισε «Από τότε που έγινε αυτή η κίνηση, εμείς εδώ στην Google προσπαθούσαμε να βρούμε τρόπο να επιστρέψουμε αυτή την ευγενική χειρονομία. Σήμερα (1η Απριλίου) ήμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε πως και εμείς αλλάζουμε επίσημα το όνομα της εταιρείας μας σε Topeka. Δεν έχουμε πάρει την απόφαση αυτή με ελαφρά την καρδία, αλλά αντίθετα η απόφαση πάρθηκε μετά από πολλή σκέψη, άλλωστε η παλιά μας ονομασία έχει αρκετά μεγάλη αξία στην αγορά».

Ο Schmidt όμως δεν σταμάτησε εκεί, και συνέχισε πάντοτε σε χιουμοριστικό τόνο: «Θα χρειαστούμε χρόνο για να συνηθίσουμε τα νέα ονόματα των προϊόντων μας. Για παράδειγμα, πρέπει να καθησυχάσουμε τους χρήστες μας, πως τα Topeka News και Topeka Maps θα συνεχίσουν να προσφέρουν πληροφορίες και νέα από όλον τον κόσμο».

Τέλος, ο Schmidt ξεκαθάρισε πως η μετονομασία δεν θα επηρεάσει καθόλου το ποια θα είναι η τελική επιλογή για το πρότζεκτ Google Fiber.

Posted in Παράξενα and tagged , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *