Μια άλλη συμπεριφορά

Βάλε φαντασία, χρώματα και όνειρα στην καθημερινότητα σου.

Βάλε φαντασία, χρώματα και όνειρα στην καθημερινότητα σου.

Θέλω να μιλήσω για ένα χαρακτηριστικό που έχουμε εμείς οι έλληνες και νεοέλληνες. Με την παραμικρή ευκαιρία που δίνετε σε κάποιον είναι έτοιμος να διαμαρτυρηθεί για την έλλειψη οργάνωσης και αποτελεσματικότητας που μας διακρίνει αλλά και να αναπτύξει μια τέλεια θεωρία για το πώς θα πρέπει να ήταν τα πράγματα ,οι καταστάσεις και η πραγματικότητα.

Η αγανάκτηση ,η δυσφορία ,η δυσαρέσκεια μας όμως σε αυτές τις περιπτώσεις έχει δύο κυρίαρχα χαρακτηριστικά.

Πρώτο είναι ότι πάντα φταίνε οι άλλοι ,δηλαδή οι πολιτικοί ,το κράτος ,ο δήμος κατηγορίες χωρίς ίχνος αυτοκριτικής ή σκέψης για μερίδιο προσωπικής ευθύνης.

Δεύτερο χαρακτηριστικό είναι ότι η ενεργητικότητα όλη σπαταλάτε στην έκφραση της θεωρίας και των προτάσεων και στην πράξη σχεδόν ποτέ τίποτα.

Βέβαια μπορεί να αναρωτηθείς πώς να εκφράσεις την αγανάκτηση σου ,την διαμαρτυρία σου ,την δυσαρέσκεια σου για τις λακκούβες στους δρόμους ,για το παρκάρισμα αυτοκινήτων στα πεζοδρόμια, για την έλλειψη δέντρων και πρασίνου,
για την έλλειψη καθαριότητας ,φωτισμού και ασφάλειας στην γειτονιά, στην πόλη.

Μία σκέψη που κάνω για όλα αυτά είναι ότι πρέπει να σταματήσουμε να μιλάμε και να αρχίσουμε να πράττουμε. Να πράττουμε με μια «τρελή» λογική.
Δηλαδή εκνευριστικές με κάτι τότε μη μιλάς αλλά πράξε ,αντί να εκτονωθείς με τα λόγια εκτονώσου με τις πράξεις Τι πράξεις αναρωτιέσαι;

Μπορείς να φυτέψεις ένα δέντρο, μία γλάστρα ,να κάνεις μία εθελοντική εργασία, να κεράσεις καφέ ένα συνάδερφο ,να στείλεις λουλούδια σε μια κοπέλα ,να τηλεφωνήσεις σε ένα παλιό φίλο που έχεις καιρό να δεις, να αθληθείς και πολλά άλλα που θα σε βοηθήσουν να σπάσεις τα όρια της κοινής λογικής και της πεζής πραγματικότητας.

Βάλε φαντασία, χρώματα και όνειρα στην καθημερινότητα σου.

Υ.Γ.
Αυταπάτη δεν είναι απλώς μια εσφαλμένη πίστη αλλά μια εσφαλμένη πίστη που την υποστηρίζει η επιθυμία.

Posted in Ο Διαβάτης του Ερέβους and tagged , , , , , , , .

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *