Θέλω να αλλάξω(;)

Θέλω να αλλάξω(;)

Θέλω να αλλάξω(;)

Ζούμε σε μια χώρα που περνά βαθιά κρίση οικονομική, ηθική , αξιών και προσανατολισμού. Η υπάρχουσα πραγματικότητα και το κατεστημένο είναι ασφαλώς σκληρό ,άδικο ,ταραχοποιό αλλά προσφέρει την αφορμή ,την δικαιολογία για να το κατακρίνουμε, να εκφράσουμε τα παράπονα μας ,να βρίζουμε ,να αναθεματίζουμε και τελικά να έχουμε άλλοθι γιατί δεν προσπαθούμε ,γιατί δεν αντιστεκόμαστε ,γιατί δεν αλλάζουμε.


Η υπάρχουσα πραγματικότητα και το κατεστημένο δεν καθορίζει μόνο αυτό τους παράγοντες που οδηγούν στην καταστροφή του περιβάλλοντος ,ούτε την ισοπέδωση της ζωής των ανθρώπων ,ούτε την ασχήμια των πόλεων ,ούτε την παγκόσμια νίκη της ανευθυνότητας και του κυνισμού, ούτε την αντικατάσταση του θεάτρου και της λαϊκής γιορτής με τα ρεάλιτι.

Έχουμε και εμείς σε μικρό η μεγαλύτερο βαθμό ευθύνη για ότι ονομάζουμε ζωή στην Ελλάδα σήμερα. Καιρός λοιπόν να κάνουμε την αυτοκριτική μας ο καθένας χωριστά και να καταφέρουμε να αλλάξουμε έστω και λίγο προς το καλύτερο του εαυτού μας για να καταφέρουμε να αλλάξουμε και την προοπτική μας ,ατομική ή συλλογική , στη ζωή.

Υ.Γ.
Ζούμε στην εποχή που λαμβάνουν χώρα ατομικές και όχι συλλογικές επαναστάσεις!

Ακούστε :
http://www.youtube.com/watch?v=WSE33xSkmUo

Posted in Ο Διαβάτης του Ερέβους and tagged , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *