Νέοι εβραϊκοί οικισμοί στην Ανατολική Ιερουσαλήμ

Εγκρίθηκε η κατασκευή 1.300 κατοικιών εποίκων στην ανατολική Ιερουσαλήμ

Εγκρίθηκε η κατασκευή 1.300 κατοικιών εποίκων στην ανατολική Ιερουσαλήμ

O δήμος της Ιερουσαλήμ ενέκρινε την κατασκευή πάνω από 1300 νέων κατοικιών στον ανατολικό τομέα της πόλης , που κατοικείται στην πλειοψηφία του από Παλαιστίνιους, ανέφερε η μη κυβερνητική οργάνωση κατά του εποικισμού «Ειρήνη σήμερα».


Η οργάνωση χαρακτηρίζει την απόφαση του ισραηλινού δήμου «μεγάλη προβοκάτσια». Η εκπρόσωπος του κινήματος, Χαγκίτ Οφράν, δήλωσε ακόμη ότι η μεγάλη πλειοψηφία των νέων οικιών θα ανεγερθεί στο προάστιο Χαρ Χόμα όπου ήδη κατοικούν πάνω από επτά χιλιάδες Ισραηλινοί.

Το χρονικό περιθώριο για να κατατεθούν προσφυγές κατά της απόφασης δεν έχει παρέλθει και σε κάθε περίπτωση η κατασκευή των κατοικιών μπορεί να αρχίσει μετά από μήνες.

Η απόφαση ελήφθη ενόσω ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου βρίσκεται στις ΗΠΑ. Οι συνομιλίες με τους Παλαιστίνιους έχουν παγώσει από τον περασμένο Σεπτέμβριο σχεδόν αμέσως μόλις άρχισαν, ακριβώς λόγω του ζητήματος του εποικισμού.

Υπενθυμίζεται ότι στις 15 Οκτωβρίου το ισραηλινό υπουργείο Οικοδόμησης ζήτησε προσφορές για την κατασκευή 238 νέων εβραϊκών οικιών σε δύο άλλα προάστια της ανατολικής Ιερουσαλήμ, στο Ραμότ και στο Πισγκάτ Ζέεφ, σύμφωνα με τα ισραηλινά ΜΜΕ.

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ

Posted in Διεθνή and tagged , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *