Η Γερμανία θα οδηγήσει σε χρεοκοπία χώρες της Ευρωζώνης λέει ο Παπανδρέου

Η Γερμανία θα οδηγήσει σε χρεοκοπία χώρες της Ευρωζώνης λέει ο Παπανδρέου

Η Γερμανία θα οδηγήσει σε χρεοκοπία χώρες της Ευρωζώνης λέει ο Παπανδρέου

Ο κ. Παπανδρέου σχολίασε από το Παρίσι και την στάση της Γερμανίας, με αφορμή τις πιέσεις που δέχονται χώρες, όπως η Ιρλανδία και η Πορτογαλία. Όπως επισήμανε,  η ανυποχώρητη στάση της Γερμανίας για  το χρέος θέτει σε κίνδυνο χρεοκοπίας χώρες της ευρωζώνης.

«Αυτό θα δημιουργήσει ανοδικό σπιράλ επιτοκίων για χώρες που φαίνονται να βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση, όπως η Ιρλανδία και η Πορτογαλία», τόνισε ο πρωθυπουργός».


«Περήφανος» δήλωσε για τη νίκη του Γιώργου Καμίνη στην Αθήνα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά τη συνεδρίαση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στο Παρίσι, επισημαίνοντας ότι υποψήφιος που είχε τη στήριξη «προοδευτικών, σοσιαλιστών και  οικολόγων» κέρδισε τον Δήμο της πρωτεύουσας, «μετά από 24 χρόνια συντηρητικών δημάρχων».

Για τις επιτυχίες των  υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές ο πρωθυπουργός δέχθηκε επίσης τα συγχαρητήρια αξιωματούχων της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, όπως του γραμματέα της  Λουίς Αγιάλα, ενώ η αντιπρόεδρος της Διεθνούς Σεγκολέν Ρουαγιάλ αναφέρθηκε «στην υποστήριξη που έδειξαν οι Έλληνες στη χωρίς προηγούμενο προσπάθεια του κ. Παπανδρέου». Καλωσορίζοντάς επίσης τον κ. Παπανδρέου στο Παρίσι, η επικεφαλής των Γάλλων σοσιαλιστών Μαρτίν Ομπρί μίλησε για το «πολιτικό κουράγιο του ‘Ελληνα πρωθυπουργού που είναι άξιο θαυμασμού».

Posted in Πολιτική and tagged , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *