Σύμφωνο εξοικονόμησης ενέργειας

Σύμφωνο 17 δημάρχων για την εξοικονόμηση ενέργειας

Σύμφωνο 17 δημάρχων για την εξοικονόμηση ενέργειας

θέμα της εξοικονόμησης ενέργειας είναι πολύ σημαντικό. Έτσι μετά από πρωτοβουλία του Ανδρέα Φούρα, δημάρχου Πατρών, αλλά και άλλων 17 δήμων της Ελλάδας υπογράφτηκε σύμφωνο για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Στόχος αυτής της «συνεργασίας» είναι η εφαρμογή ολοκληρωμένων πολιτικών από τους δήμους για αυτό το ζήτημα. Η προσπάθεια θα ξεκινήσει από τα δημοτικά κτίρια και θα επεκταθεί στους λαμπτήρες δημοτικού φωτισμού χαμηλής ενέργειας, κλπ.

Ο σκοπός είναι να μειωθεί αισθητά η κατανάλωση ενέργειας άρα και οι εκπομπές διοξειδίου στην ατμόσφαιρα. Παράλληλα γίνονται προσπάθειες από διάφορους δήμους, για τη ταχύτερη κάλυψη του δικτύου των πόλεων με φυσικό αέριο. Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Μελισσίων συνεχάρη το Δήμαρχο της Πάτρας για την πρωτοβουλία του αυτή και στη συνέχεια τόνισε: «Για τα Μελίσσια αποτελεί βασική προτεραιότητα η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και η μείωση των εκπομπών ρύπου στο Δήμο. Προς την κατεύθυνση αυτή, ήδη ο Δήμος έχει καταγράψει την κατανάλωση ενέργειας σε όλα τα Δημοτικά του κτήρια, έχει καταγράψει το σύνολο του δημοτικού φωτισμού και ήδη ασκεί πολιτικές για τη μείωσή της. Πιο συγκεκριμένα όλοι νέοι λαμπτήρες δημοτικού φωτισμού και των δημοτικών κτηρίων στο εξής θα είναι χαμηλής ενέργειας, ενώ από τον Απρίλιο θα τεθεί σε εφαρμογή κανονισμός πράσινων προμηθειών για το Δήμο με στόχο οι προμήθειές μας να καταναλώνουν και να επιβαρύνουν λιγότερο το περιβάλλον.
Παράλληλα σε συνεργασία με την εταιρία του Φυσικού Αερίου προωθούμε την ταχύτερη κάλυψη του δικτύου της πόλης μας. Έτσι την τελευταία τριετία το δίκτυο της πόλης έχει διπλασιαστεί και καλύπτει περίπου το 60% του οδικού δικτύου. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας στην κατεύθυνση αυτή και η συμμετοχή μας στο δίκτυο για τη μείωση της ενέργειας θα μας κάνει να συντονίσουμε τη δράση μας με άλλους ΟΤΑ ώστε να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί και να εμπλουτίσουμε την τεχνογνωσία μας. Οι πολίτες μέσα από το αστικό παρατηρητήριο, θα μπορούν να αξιολογούν τις επιδόσεις μας στον τομέα αυτό».

Αυτή η συνεργασία θα πάρει τη τελική της μορφή το Μάιο, σε μια εκδήλωση που έχει προγραμματιστεί να γίνει στη Στυλίδα.

Posted in Οικολογία and tagged , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *