Με δηλώσεις της στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία η Υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου δήλωσε πως η χώρα μας δεν θα πληρώσει για τα εμβόλια της νέας γρίπης που έχει παραγγείλει αλλά δεν έχει λάβει ακόμα.
Η κυρία Ξενογιαννακοπούλου δήλωσε σχετικά με το θέμα: «Επαναξιολογήσαμε τις παραγγελίες που είχαν γίνει από την προηγούμενη κυβέρνηση, σταματήσαμε από το Δεκέμβριο ως χώρα να παραλαμβάνουμε εμβόλια και καταγγείλαμε τις συμβάσεις με τις εταιρείες για πάνω από 12 εκατ. εμβόλια που δεν έχουν παραληφθεί. Αυτό συνεπάγεται μια εξοικονόμηση των 80 εκατ. ευρώ» και συνέχισε όταν ρωτήθηκε αν χρίζει μεγαλύτερης έρευνας η διπλή παραγγελία που έγινε κατά την θητεία του κυρίου Δημήτρη Αβραμόπουλου «εμείς δεν κάνουμε μικροπολιτική. Η παραγγελία ήταν υπερβολική, αλλά δεν κάνουμε δίκη προθέσεων».
Εκτός από αυτό το θέμα η υπουργός υγείας αναφέρθηκε πως σύντομα θα ολοκληρωθεί η ανακοστολόγηση 6.000 σκευασμάτων αλλά επίσης θα προκηρυχθούν άλλες 3.000 θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού.
Υποστήριξε πως μέσα στις επόμενες ημέρες οι νέες διοικήσεις θα τοποθετηθούν στα νοσοκομεία επισημαίνοντας πως καταργώντας την λίστα των φαρμάκων τα ασφαλιστικά ταμεία επιβαρυνθήκαν με 2,5 δισ. ευρώ.