Αντιδράσεις για τη μονάδα του ΟΚΑΝΑ στον Πειραιά

Αντιδράσεις στον Πειραιά

Αντιδράσεις στον Πειραιά

Στην περιοχή του Πειραιά και πιο συγκεκριμένα στην συμβολή των οδών Νοταρά και 2ης Μεραρχίας, από το 2001 λειτουργεί η μονάδα του ΟΚΑΝΑ. Η πρόσφατη δολοφονία ενός εξαρτημένου ατόμου, από ένα άλλο, ξεκίνησε μια σειρά αντιδράσεων. Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι κάτοχοι της περιοχής έχουν εκφράσει και παλαιότερα την δυσαρέσκεια για την λειτουργία αυτής της μονάδας στην περιοχή.

Στο παρελθόν έχουν διαμαρτυρηθεί για πολλά κρούσματα κλοπών, κλπ. Παράλληλα οι κάτοικοι αλλά και οι φορείς της πόλης έχουν εναντιωθεί στην συνύπαρξη του ΟΚΑΝΑ με το εμπορικό κέντρο του Πειραιά. Θεωρούν ότι η εν λόγω μονάδα, η οποία στεγάζεται σε ένα απαράδεκτο χώρο, δεν εξυπηρετεί κανέναν. Προτείνουν την απομάκρυνση της μονάδας, σε κάποιο νέο χώρο. Μέχρι να γίνει αυτό υποστηρίζουν ότι η μονάδα μπορεί να λειτουργήσει προσωρινά σε κάποιο από τα νοσοκομεία της πόλης (Τζάνειο Νοσοκομείο, Γενικό Κρατικό Νίκαιας).

Βάση αυτών ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Καρύδης κατέθεσε σχετική ερώτηση στον Υπουργό Υγείας προκειμένου να βρεθεί μια λύση σε αυτό το θέμα. Ο κ. Καρύδης επικαλείται τις κατηγορίες των κατοίκων αλλά και των τοπικών αρχών και ζητά την απομάκρυνση της συγκεκριμένης μονάδας του ΟΚΑΝΑ.

Θέση σε αυτό το θέμα πήραν και οι θεραπευτές της μονάδας. Αυτοί αντιμετωπίζουν καθημερινά τα προβλήματα της μονάδας και υποστηρίζουν ότι μια τέτοια κίνηση δεν θα είχε πολλά αποτελέσματα. Η απομάκρυνση της μονάδας απλά θα μεταφέρει το «πρόβλημα» κάπου αλλού. Επιπλέον είναι γενικά αποδεκτό ότι η στέγαση μιας τέτοιας μονάδας σε κάποιο νοσοκομείο δεν ενδείκνυται για πολλούς λόγους. Ζητούν την στήριξη της μονάδας, ηθικά και οικονομικά, έτσι ώστε να μπορέσει να αναβαθμιστεί και να προσφέρει πραγματική βοήθεια.

Posted in Κοινωνία and tagged , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *