ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ GAGA

Το φαινόμενο Gaga

Το φαινόμενο Gaga

Περίεργη, εκκεντρική, παρεξηγημένη, όπως και να την χαρακτηρίσεις το αποτέλεσμα το ίδιο: η Lady Gaga μπήκε στην μουσική βιομηχανία για να ταράξει τα λιμνάζουσα νερά της μουσικής και κατά την ταπεινή μου γνώμη τα κατάφερε…

Πριν από ένα χρόνο περίπου, όταν άκουσα για πρώτη  φορά το Just Dance μου φάνηκε ένα ακόμα pop τραγουδάκι με ήχο που κινείται στα γνωστά μονοπάτια του συγκεκριμένου είδους μουσικής, κάνοντας με να αναρωτιέμαι από πού κατέβηκε αυτή η «εξωγήινη» με το περίεργο όνομα, το μαλλί σε σχήμα κουμπιού και ρούχα από άλλη διάσταση.

Σιγά σιγά όμως άρχισα να αναθεωρώ καθώς η «εξωγήινη» αυτή άρχισε βομβαρδίζοντας κυριολεκτικά τα μέσα να κάνει ολοένα και πιο αισθητή την παρουσία της.

Η κοπέλα είναι ασυναγώνιστη, έχοντας μία παράξενη και ιδιότροπη επικοινωνία με την εποχή που  ζούμε αντιμετωπίζοντας την pop κουλτούρα της μουσικής με μία σουρεαλιστική άποψη. Αυτό βέβαια δεν μας εμποδίζει να δούμε και την επιφανειακή πλευρά της.

Οι κινήσεις μελετημένες, τόσο μουσικά (η φωνή της είναι  απλά καταπληκτική) όσο και στιλιστικά, γνωρίζοντας την δύναμη της μόδας αποφάσισε να την χρησιμοποιήσει παίρνοντας στοιχεία που σίγουρα την έχουν χρίσει σε μία αβανγκάρντ προσωπικότητα.

Τα video-clip τόσο προσεγμένα σαν πραγματικές ταινίες μικρού μήκους και φυσικά να μη μιλήσω για τα show της.

Η ίδια σε συνέντευξή της έχει πει: «Μερικοί καλλιτέχνες δουλεύουν και παίρνουν βίλες και αυτοκίνητα. Δεν δίνω δεκάρα για τα λεφτά. Τα ξοδεύω όλα casino για τα show μου. Τι να το κάνω το αυτοκίνητο, δεν ξέρω να οδηγώ. Η τέχνη μου είναι η ζωή μου..! Πήρα κάτι εντελώς μονότονο και το έκανα ενδιαφέρον.»

Αυτό όμως που προκαλεί, αποτελεί και το πάζλ που η ίδια αριστοτεχνικά έχει στήσει γύρω από τις σεξουαλικές της προτιμήσεις. Βγαίνει στην Barbara Walters και δηλώνει ότι τις αρέσουν οι γυναίκες ενώ παράλληλα δεκάδες sites στο internet  ασχολούνται με το αν είναι ερμαφρόδιτη ή όχι.

Όπως πολύ καλά έχει παρατηρήσει ο Merilyn Manson «ξέρει ακριβώς τι κάνει. Είναι πολύ έξυπνη, δεν ξεπουλιέται, είναι σπουδαία μουσικός, σπουδαία τραγουδίστρια και ξέρει να αυτοσαρκάζεται» και απλά συμπληρώνω ότι σίγουρα θα μας απασχολήσει για πολλές δεκαετίες ακόμα μιας και όπως η ίδια έχει πει «τρώω, κοιμάμαι, αναπνέω και ματώνω για κάθε ίντσα από τη δουλειά μου. Πραγματικά θα πέθαινα αν δεν μπορούσα να είμαι καλλιτέχνης».

kyveli_creative

Posted in Kyveli_creative, Μουσική and tagged , , , .

One Comment

  1. Mπορεί να τάραξε τα λιμνάζοντα νερά της ποπ αλλά της μουσικής γενικότερα αδυνατώ να το συλλάβω…Όσο για τις φωνητικές της δυνατότητες τα σύγχρονα studio κάνουν θαύματα. Ο μοναδικός καλλιτέχνης που εκπροσώπησε επάξια το glam στυλ ήταν o Bowie…Τhanx!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *