Η Microsoft βγάζει νέο κινητό

Ένα από τα νέα μοντέλα της Microsoft

Ένα από τα νέα μοντέλα της Microsoft

Η νέα σειρά νικητών της Μicrosoft είναι έτοιμη και θα παρουσιαστεί σε λίγες μέρες. Είναι μία νέα σειρά κινητών τηλεφώνων που έχουν μεγάλες δυνατότητες κοινωνικής δικτύωσης και απευθύνονται κυρίως σε νέους. Οι συσκευές θα κατασκευάζονται από την ιαπωνική Sharp και η αμερικανική εταιρία έχει σχεδιάσει το λογισμικό, τις online υπηρεσίες, αλλά και βασικά στοιχεία του hardware, στο πλαίσιο του σχεδίου με την κωδική ονομασία «Pink»(Ροζ).

Τα τηλέφωνα, που θα «βαφτιστούν» με άλλη εμπορική ονομασία, όταν κυκλοφορήσουν στην αγορά (κάτι που πιθανώς θα γίνει φέτος το καλοκαίρι), αρχικά θα διατίθενται μόνο στις ΗΠΑ, μέσω συνεργασίας με την εταιρία κινητής τηλεφωνίας Verizon Wireless, αλλά στη συνέχεια θα είναι διαθέσιμα παγκοσμίως.

Φωτογραφίες που διέρρευσαν στο διαδίκτυο, δείχνουν ότι οι νέες συσκευές αποτελούν μια ανανεωμένη πιο κομψή έκδοση της συσκευής Sidekick της Microsoft, που είναι δημοφιλής στους νέους και κατασκευάζεται επίσης από τη Sharp για λογαριασμό της αμερικανικής εταιρίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα τηλέφωνα θα χρησιμοποιούν λογισμικό που μοιάζει με το αναμενόμενο νέο λειτουργικό σύστημα «Windows Phone 7» για κινητά, το οποίο θα κυκλοφορήσει εντός του 2010.

Η μεγαλύτερη εταιρία λογισμικού στον κόσμο φιλοδοξεί, με τη βοήθεια του «Windows Phone 7», να «κλέψει» μερίδιο αγοράς στον χώρο των «έξυπνων» κινητών από το Blackberry της RIM και το iPhone της Apple, αλλά και από τη Google, που κερδίζει συνεχώς έδαφος τόσο με το λειτουργικό σύστημα Android που χρησιμοποιείται σε ολοένα περισσότερες συσκευές τρίτων κατασκευαστών, όσο και με το δικό της κινητό Nexus.

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών comScore, τα μερίδια αγοράς στις ΗΠΑ είχαν ως εξής τον Φεβρουάριο του 2010: Blackberry 42,1%, iPhone 25,4%, Microsoft 15,1% και Google 9%.

Posted in Τεχνολογία and tagged , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *