Διογένης Δασκάλου και monie & monie conniente

Διογένης Δασκάλου και monie & monie conniente

Διογένης Δασκάλου και monie & monie conniente

Γεννήθηκε στις Σέρρες το 1965. Στα εννιά του χρόνια ξεκίνησε σαξόφωνο στην Φιλαρμονική του Δήμου Σερρών, ενώ ταυτόχρονα παρακολουθούσε μαθήματα θεωρίας στο Ωδείο της πόλης. Σε ηλικία 16 ετών πέρασε στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Διέκοψε, όμως, τις σπουδές του, σε ηλικία 18 ετών, όταν πρώτευσε στις εξετάσεις της Φιλαρμονικής του Στρατού, όπου και υπηρέτησε για τρία χρόνια.


Στο διάστημα αυτό παρακολούθησε μαθήματα κλασικού κλαρινέτου στο Ωδείο Αθηνών, μαθήματα τζαζ σαξοφώνου με τους Άρη Καραντάνη και Ντέιβιντ Λιντς (Αυτοσχεδιασμός, Μικρά και Μεγάλα Σύνολα- Big Bands κυρίως πνευστών οργάνων). Την ίδια περίοδο εργαζόταν ως session μουσικός σε δισκογραφικές παραγωγές( του Κώστα Γανωτή, της Άλκηστις Πρωτοψάλτη, της Ελένης Βιτάλη, του Γιώργου Ανδρέου κι άλλων). Επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη το 1988 και προσλαμβάνεται κατόπιν πανελλήνιου διαγωνισμού στην Φιλαρμονική του Δήμου, ως κλαρινετίστας. Παράλληλα διδάσκει στο Δημοτικό Ωδείο της πόλης για πέντε χρόνια.

Το 1994 δημιουργεί τους monie & monie conniente. Οι παραστάσεις του εμπεριέχουν τα πάντα. Με κύριο άξονα τη μουσική διασκέδασης και ένα τρελό stand up χειμαρρώδους γέλιου, εικαστικών μεταμφιέσεων, σχιζοφρενικού αυτοσχεδιασμού και αδυσώπητου χορού.

Σ’ αυτά τα χρόνια κατάφερε να περάσει, ως μουσικός, κειμενογράφος, μουσικός επιμελητής, stand up comedian και σκηνοθέτης των monie & monie conniente , την δικιά του αντίληψη και αισθητική σ’ όλη την Ελλάδα εισπράττοντας έτσι την αγάπη πολλών χιλιάδων θεατών, πράγμα που αποδεικνύεται άλλωστε από την συνέχιση της αναλλοίωτης και λαμπρής παρουσίας του στο χώρο. Ποτέ δεν ξέρεις τι να περιμένεις από τον Διογένη Δασκάλου. Το μόνο σίγουρο το διαφορετικό και πάντα ανώτερο επόμενο βήμα είναι αυτό που ξαφνιάζει όλους όσους τον παρακολουθούν. .

Απολαύστε :

Posted in Μουσική and tagged , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *