Μαύρη Μαγιονέζα

Μαύρη Μαγιονέζα

Μαύρη Μαγιονέζα

Η  Μαύρη Μαγιονέζα είναι ένα μουσικό σχήμα που παίζουν γύρω από έναν πυρήνα σκληρού ροκ με αναφορές σε άλλα αγαπημένα τους ακούσματα όπως το hip-hop, το drum’n’bass,  το breakbeat, την electronica, το blues, το punk…!

“Μαύρη Μαγιονέζα” για κάποιους επιστήμονες είναι το ίζημα που υπάρχει σε ορισμένους ωκεανούς, προερχόμενο από διάφορα λήμματα, που καταστρέφει ολόκληρη τη χλωρίδα ( και όχι μόνο ), στον πυθμένα τους.


Η Μαύρη Μαγιονέζα πρωτοεμφανίζεται το 1996 όταν το συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη ονόματι “Νυχτοπούλι” αποφασίζει να αλλάξει το όνομά του. Το “Νυχτοπούλι” έκανε την πρώτη του πρόβα το 1994, δηλαδή δύο χρόνια πριν, τα οποία γέμισε με συναυλίες σε διάφορα μπαράκια της πόλης και ένα demo με τίτλο: “Σπουδή στο μωβ : ο λυρισμός του ατάλαντου λύκου.”

Πίσω στο 1996, ο Ανδρέας Ασημακόπουλος, Κώστας Μαντζουκίδης και Θωμάς Αρβανίτης ηχογραφούν στο RIFF στούντιο ένα demo CD που δύο χρόνια αργότερα, το 1998 θα γινόταν ο πρώτος τους δίσκος. Το  “Μαύρη Μαγιονέζα” ηχογραφείται στο M STUDIO και κυκλοφορούν από την EROS Music. Λίγους μήνες αργότερα γυρίζονται και οι “Μέντορες” , το πρώτο τους video clip.

Πολλές συναυλίες ακολουθούν με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη σε ιστορικά μπαράκια όπως το Residents και το Dizzy Dolls αλλά και σε μεγαλύτερους συναυλιακούς χώρους της Αθήνας όπως το “Woodstock” στο Περιστέρι και το Αν Club και χωρίς να σταματήσουν ούτε λεπτό, συνεχίζουν με συναυλίες στην επαρχία, ραδιοφωνικές συνεντεύξεις και  κάποιες τηλεοπτικές εμφανίσεις.

Το 2000 βρίσκει το συγκρότημα για μια ακόμη φορά στο Μ STUDIO να ηχογραφεί το δεύτερο album του με τίτλο “Παραμόρφωση”. Αυτή τη φόρα στα τύμπανα κάθεται ο Γιώργος Γεωργίου, ο οποίος αντικαθιστά το Θωμά που υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία. Με τίτλο ερμηνευμένο από τις δυνατές κιθάρες και τους  “τραχείς” στίχους, το album κυκλοφορεί την ίδια χρονιά, επίσης από την EROS Music.

Το 2002 βρίσκει το συγκρότημα να ηχογραφεί τον τρίτο τους δίσκο “Μανιτάρια και Μανιφέστα”, οι ηχογραφήσεις του οποίου ολοκληρώνονται προς το τέλος του ίδιου χρόνου και κυκλοφορεί τον επόμενο.

Το τέταρτο album της Μαύρης Μαγιονέζας με γενικό τίτλο “Καλή Όρεξη” κυκλοφόρησε από την Tech Killa Records, την ιδιόκτητη από τους ίδιους δισκογραφική, ανεξάρτητη, εταιρία το 2006.

Ο καινούργιος, πολυαναμενόμενος δίσκος του συγκροτήματος με γενικό τίτλο «Κατέβασε Το» είναι διαθέσιμος στα καταστήματα δίσκων και από 15 Σεπτέμβριου.

Ακούστε :

Posted in Μουσική and tagged , , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *