Ραντεβού στον αέρα (Up in the Air)

Ραντεβού στον αέρα

Ραντεβού στον αέρα

Ο Ryan Bingham ζει σε έναν τέλειο κόσμο. Στον κόσμο των πετυχημένων. Λεφτά, ταξίδια, γυναίκες που δεν επιζητούν την οποιαδήποτε δέσμευση και πάνω απ΄όλα στον κόσμο της απόλυτης ελευθερίας. Ο Ryan Bingham όμως δεν γνωρίζει αυτό που δείχνουν να γνωρίζουν οι υπόλοιποι. Τέτοιος κόσμος υπάρχει μόνο στην φαντασία και όταν «πετάς» τόσο ψηλά, η πτώση είναι αναπόφευκτα γρήγορη και επώδυνη.

Ο Jason Reitman (Juno) σκηνοθετεί  τον George Clooney σε μια από τις πιο ασφαλείς ερμηνείες της καριέρας του. Υποδύεται τον Ryan Bingham, έναν υπάλληλο μιας εταιρίας που δουλειά του είναι να απολύει άλλους υπαλλήλους για λογαριασμό των δικών τους εταιριών. Η ζωή του είναι κυριολεκτικά «κλεισμένη» μέσα σε μια βαλίτσα που εξαρχής δεν είναι σχεδιασμένη να χωράει πολλά πράγματα. Η καριέρα του και η ζωή του όπως την ξέρει έως τώρα πρόκειται να αλλάξουν  όταν η γεμάτη φιλοδοξίες νεαρή υπάλληλος  Natalie Keener (Anna Kendrick) «εισβάλλει» και απειλεί να διαλύσει αυτό που με τόσο κόπο «έχτισε».

Τα βραβεία τα οποία απέσπασε το Up in the Air είναι πολλά και για τα οποία  προτάθηκε ακόμα περισσότερα. Η ερμηνεία του George Clooney επιβεβαιώνει πόσο χαρισματικός και αληθινός είναι σαν ηθοποιός αλλά και πόσο πιστός είναι στην cool persona που τον ακολουθεί χρόνια τώρα.

Σίγουρα φέτος τα βραβεία Oscar δεν θα γυρίσουν την πλάτη στο  Up in the Air. Είναι μια ταινία ευχάριστα πικρή, με έξυπνα προβλεπόμενο σενάριο και δόσεις ειρωνείας. Το πρόβλημα είναι ότι οι καλές ταινίες όταν προορίζονται να σου «ρίξουν» μια γροθιά στο στομάχι, πρέπει να σε αφήσουν να επουλώσεις μόνος σου τις πληγές, όχι να σου «σερβίρουν» το φάρμακο στο πιάτο.

Η Anna Kendrick κλέβει την παράσταση και αποτυπώνει όμορφα την ανασφάλεια του νέου ανθρώπου  που τολμάει να συγκρουστεί με  «ενήλικες» σε έναν κόσμο για «ενήλικες».

Το Up in the Air εγγυάται μια ασφαλή πτήση.

Καστ

George Clooney, Vera Farmiga, Anna Kendrick, Jason Bateman, Danny McBride, Melanie Lynskey, Amy Morton, Sam Elliott, J Simmons, Zach Galifianakis

Σκηνοθέτης

Jason Reitman

Σεναριογράφος

Jason Reitman, Sheldon Turner, Walter Kirn

Διάρκεια

01:49:00

Επίσημη ιστοσελίδα

http://www.TheUpInTheAirMovie.com/

Πρεμιέρα

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου, 2010

Είδος

Κωμωδία, Δράμα

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

Posted in Ministry of Silly Walks, Σινεμά and tagged , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *