Εξαήμερο τζαζ φεστιβάλ στην Αθήνα - Πρεμιέρα την Παρασκευή

World Jazz Music Festival στην Αθήνα – Πρεμιέρα την Παρασκευή

Πέρσι τον Ιούνιο, η ομάδα «Αστροναύτες» δεν πάτησε στη… σελήνη αλλά στη γη εφόσον δημιούργησε το 1ο World Jazz Music Festival στο λόφο του Στρέφη.

Στις 3 ημέρες που διήρκεσε το φεστιβάλ, εμφανίστηκαν 15 μουσικά σχήματα τα οποίασυνδύασαν την electro – balcan, avant garde jazz και ψυχεδελική dub μουσική με ήχους από την Μεσόγειο, την Αφρική, την Λατινική Αμερική και τον αραβικό κόσμο.

Φέτος, το 2ο World Jazz Music Festival συνεχίζει να βρίσκεται ψηλά. Από τον λόφο του Στρέφη… προσγειώνεται στην αυλή του κτιρίου του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134 – 136), υποδεχόμενο το φθινόπωρο με 2 τριήμερα world και jazz μουσικής.

Στο νεοκλασικό κτίριο, 38 μουσικά σχήματα, 160 μουσικοί φιλοδοξούν να δημιουργήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία, παντρεύοντας τις διάφορες μορφές της jazz (progressive, funk, modern, european, experimental) με την world σκηνή, σε μια μοναδική ατμόσφαιρα μουσικής ανταλλαγής και επικοινωνίας με την συμμετοχή νέων ταλαντούχων και παλαιότερων καταξιωμένων δημιουργών.

Στα πλαίσια της διοργάνωσης έχουν ενσωματωθεί 3 παραστάσεις θεάτρου δρόμου, 1 jazz musical, Bazaar χειροποίητου κοσμήματος και ρούχων από νέους καλλιτέχνες ενώ θα ακολουθήσουν DJ sets και jamming sessions μέχρι το πρωί.

Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα

Το World Jazz Music Festival έχει σχεδιαστεί σαν φεστιβάλ διαρκείας. Ένα για κάθε εποχή του χρόνου. Το επόμενο μέσα στο Χειμώνα.

Posted in Προτάσεις and tagged , , , , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *