Δελτίο Τύπου: Next Time Passions + The Cavalcade στο Σταυρό του Νότου (26/9)

Next Time Passions + The Cavalcade στο Σταυρό του Νότου (26/9)

`Next Time Passions + The Cavalcade στο Σταυρό του Νότου (26/9)

Οι  Next Time Passions, το συγκρότημα που σηματοδότησε την αρχή της indiepop στην Ελλάδα, επιστρέφει  για τρίτη φορά μετά την επανασύνδεσή του στον Σταυρό του Νότου. Μαζί τους και οι υπέροχοι βρετανοί The Cavalcade που ήδη έχουν κάνει αίσθηση στο εξωτερικό.

Πίσω στο 1991 όταν η κιθαριστική ποπ φαινομενικά ολοκλήρωνε τον κύκλο της και η grunge μεσουρανούσε, 4 φίλοι από την Ελευσίνα αποφάσισαν να παίξουν τη δικιά τους μουσική. Μελωδίες, όνειρα , λουλούδια και… σοκολάτες  μέσα από το πρίσμα της do it yourself αισθητικής όπως την αγάπησαν μέσα από τη Sarah records, την Creation, την Cherry Red… Έτσι λοιπόν, ο Βασίλης (φωνή), ο Νίκος (κιθάρα), ο Γιάννης (μπάσο) , ο Ηλίας (πλήκτρα) και ο Μάκης (κιθάρα) που προστέθηκε το 1992 αναζητώντας μέσο έκφρασης, συντέλεσαν  μαζί με φίλους στην δημιουργία της πρώτης εταιρίας ανεξάρτητης ποπ μουσικής στη χώρα μας : This Happy Feeling! Η πρώτη της κυκλοφορία δεν ήταν άλλη από το πανέμορφο EP  των Next Time Passions ‘’Angel Flower”. Ένα επτάιντσο, σε 500 κόπιες, που σήμερα αναζητείται φανατικά από popsters ανά τον κόσμο. Ένα επτάιντσο γεμάτο ‘’κουδουνιστές’’ κιθάρες και ποπ  μελωδίες κιθαριστικής αθοώτητας που συμπλήρωσε και εξέφρασε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ένα μικρό μα τόσο ενθουσιώδες πύρηνα παιδιών  που ξεφύλλιζε μανιωδώς fanzines όπως τα  In Those Days και Little Charmer. Ακολούθησαν pop n roll  parties-lives στο Αν, στο Decadence, στο Mad  –  μαζί με άλλα εγχώρια (Kissamatic Lovebubbles, One Night Suzan, Pillow, Sound Devise, The Crooner, Groove Machine κ.α.) και όχι μόνο συγκροτήματα (Τhe Heart Throbs). Το 1994 μάλιστα κυκλοφόρησαν τη δεύτερη και τελευταία τους μέχρι τώρα δουλειά, μέσα από την ιστορική πλέον Elefant Records ένα split επτάιντσο μαζί με τους  Impossible Tymes, ένα επίσης ελληνικό group που ουσιαστικά αποτελούταν από τους ‘’passies’’ Μάκη και Ηλία και από τον Crooner.

Δυστυχώς η κλισέ (ίσως) ατάκα ότι όλα τα ωραία κρατάνε για λίγο, επιβεβαιώθηκε για ακόμα μία φορά και οι δρόμοι των 5 φίλων χωρίστηκαν λίγο μετά την κυκλοφορία του split.

Καθώς όμως περνούσαν τα χρόνια και ακυκλοφόρητες ηχογραφήσεις τους (μέσα σ’ αυτές και το ‘’χαμένο ’’ single Sunday Sore/Today που προοριζόταν για την έκτη κυκλοφορία της This Happy Feeling) έβγαιναν στο φως μέσα από συλλογές όπως οι Whirl-Wheels, You make me smile, καθώς και από τις ελληνικές Try a little sunshine και Pop Secrets, ένας μικρός μύθος άρχισε να δημιουργείται γύρο από το όνομα  των Next Time Passions. Η ιδέα για μία πιθανή επανασύνδεσή τους ήταν ένα μικρό όνειρο ή ακόμα και…απωθημένο για πολλούς.

Ένα όνειρο που πραγματοποιήθηκε με την αναπάντεχη είδηση για τη συναυλία επανασύνδεσής τους, 16 χρόνια μετά το τελευταίο live τους. Αφού αντικατέστησαν το drum machine για πρώτη φορά με κανονικό drummer, τον Αντώνη (Goyas dream – Pop eye) και πρόσθεσαν νέο μπασίστα, τον Δημήτρη (One night Suzan) στη θέση του Γιάννη, γέμισαν ασφυκτικά το ΤΙΚΙ bar συγκινώντας όλους τους φίλους που παρεβρέθηκαν εκεί. Στη συνέχεια ακολούθησε άλλο ένα εξίσου πετυχιμένο live στον ανανεωμένο Σταυρό του Νότου, διαθέτοντας ίσως τον καλύτερο ήχο που είχαν ποτέ τους.

Τώρα λοιπόν με σχεδόν έτοιμη τη νέα τους δουλειά επανέρχονται στις στις 26 Σεπτέμβρη στο Σταυρό του Νότου για μια συναυλίες που θα σηματοδοτήσουν μία νέα αρχή για τους next time passions και ένα νέο μουσικό ταξίδι για  παλιούς και νέους φίλους.

Τη συναυλία θα ανοίξουν οι ανερχόμενοι και πολλά υποσχόμενοι βρετανοί The Cavalcade. Σχηματίστηκαν  το 2009 στο Northwest  της Αγγλίας από τον Craig Phillips και τον Stephen Birtchnell, χάρη στη μεγάλη τους αγάπη για τους ήχους της Sarah Records, των Felt και γενικότερα της νεοκιματικής  ποπ  των 80’s. Kυκλοφόρησαν  μέσα στο 2009 2cd-r ep’s, το Meet you in the rain και το For You, τα οποία έκλεψαν τις εντυπώσεις σε blogs και  fanzines. Ο ήχος τους  κιθαριστικός  και μ’ ένα μυστήριο τρόπο ‘’κολλητικός’’, ανοίγει το δρόμο για μία νέα εποχή για την indiepop.Το πρώτο τους LP Many Moons μόλις κυκλοφόρησε από την Pebble Records και τι καλύτερο από μία mini  περιοδία! Έτσι λοιπόν μετά την παρουσία τους στο απόλυτο ποπ φεστιβάλ (βλ. Indietracks) της Αγγλίας, συνεχίζουν στην Γαλλία, στην Ισπανία, στο Βερολίνο και φυσικά στην Ελλάδα! Ότι πιο φρέσκο, ότι πιο όμορφο!!

Posted in Αθήνα and tagged , , , , .

One Comment

  1. Pingback: Συναυλίες Σεπτεμβρίου (16-30) στην Αθήνα | Slap

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *