The Ark Festival

The Ark Festival

The Ark Festival

Δευτέρα 13 & Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου
«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι)
ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ 3 – Π. ΠΑΥΛΙΔΗΣ & THE B-MOVIES – XAXAKES – MONIKA – ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΟΥΛΗΣ – MARAVEYAS ILEGAL – ROUS – THE BURGER PROJECT – LEON – THE VOYAGE LIMPID SOUND

Έχουν περάσει πάνω από 15 χρόνια από τότε που ο Αγγελάκας, ο Παυλίδης και ο Νάστας ξεκίνησαν να βομβαρδίζουν την κουλτούρα μας με στιχάκια, ποιήματα και δίσκους που έμελλαν να διαμορφώσουν την πορεία μας. Ευτυχώς το κάνουν ακόμη κι εμείς με την παραμικρή αφορμή ξαναφορτώνουμε τα τραγούδια τους από ανάγκη να σιγοψιθυρίσουμε τα λόγια τους που έχουμε εντάξει μέσα στη φαρέτρα μας.

Η συνέπεια που είχαν και έχουν προς το ρεπερτόριο τους και η πίστη τους στην ανάγκη της ουσιαστικής έκφρασης και της διαφορετικότητας άνοιξαν καινούργια μονοπάτια, όχι μόνο σ’ εμάς τους ακροατές, αλλά και σε μια νέα γενιά μουσικών που γαλουχήθηκε κυρίως με ξενόγλωσσο ρεπερτόριο και που μόλις πρόσφατα άρχισε να ανακαλύπτει τις Τρύπες, τα Ξύλινα Σπαθιά και τους Xaxakes – συγκροτήματα που οριοθέτησαν ένα νέο, υγιές περιβάλλον στην πιο επίπλαστη και σκοτεινή περίοδο της ελληνικής μουσικής. Πολύ πιθανόν εν αγνοία των ίδιων των δημιουργών τους, το αισθητικό τείχος που σήκωσαν ενάντια στην μπουζουκομανία, τις δανεικές ζωές και το ψευτο-χάι του lifestyle κράτησε αρκετούς από εμάς μακριά από λακκούβες κι αχρείαστες πληγές.

Παράλληλα, στην τελευταία πενταετία που πέρασε, καλλιτέχνες όπως ο Γιάννης Χαρούλης, οι Maraveyas Ilegal, αλλά και νεότεροι, από τη Monika και τους Burger Project ως τον Rous, τους Leon και τους Voyage Limpid Sound, κυκλοφόρησαν πολύ καλά αγγλόφωνα ή ελληνόφωνα album και κατάφεραν να κερδίσουν την εκτίμηση του κοινού, γεγονός που αποδεικνύει πως ο κόσμος δηλώνει παρών όταν η προσπάθεια είναι αληθινή, φροντισμένη με μεράκι και σεβασμό στον απέναντι.

Για πολλά χρόνια, οι Έλληνες καλλιτέχνες έπαιζαν και παίζουν ως μέρος line-up που φιλοξενούν κυρίως καλλιτέχνες του διεθνούς ρεπερτορίου. Στο Ark Festival αποτελούν τους πρωταγωνιστές γιατί έφτασε η ιδανική στιγμή να παίξουν στην ίδια σκηνή, να πυροδοτήσουν συλλογικά τα συναισθήματά μας κι εμείς με τη σειρά μας να γιορτάσουμε τις αναμνήσεις μας και να γράψουμε καινούργιες. Είναι μάλλον η πρώτη φορά που μαζεύονται τόσοι Έλληνες καλλιτέχνες σε ένα διήμερο ικανό, κατά τη γνώμη μας, να ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο τη νέα σεζόν. Όσο δύσκολη κι αν λέγεται πως αυτή θα είναι φέτος, το σιγοψιθύρισμα όλων όσοι θα είμαστε εκεί, μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε μια δυνατή φωνή.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στο www.arkfestival.gr

Posted in Αθήνα and tagged , , , , , , , , .

3 Comments

  1. Pingback: Συναυλίες Σεπτεμβρίου (1-15) στην Αθήνα | Slap

  2. Ανταπόκριση 13-09-2010. Πολύ καλή εμφάνιση του Γιάννη Χαρούλη χτες βράδυ στα πλαίσια του ARK FEST. Έπαιξε περίπου μια ώρα και ανέβασε κέφι και ρυθμούς. Το highlight ήταν η μίξη που έκανε με γνωστό τραγούδι του Nick Cave. Ακολούθησε ο Παυλίδης με ένα ταξιδιάρικο πρόγραμμα. Θα προτιμούσαμε να έπαιζε και μερικά ακόμα από τα παλιά. Και κατά τις 22.45 βγήκε ο Αγγελάκας και τα ισοπέδωσε όλα. Η γριά η κότα έχει το ζουμί. Επιτυχημένη η πρώτη μέρα με SOLD OUT. Τα πρώτα ονόματα δεν τα πρόλαβα.

  3. Ανταπόκριση 14-09-2010. Και τη δεύτερη μέρα το φεστιβάλ είχε SOLD OUT και γινόταν το αδιαχώρητο από κόσμο. Προλάβαμε τον Μαραβέγια στα τελευταία του τραγούδια όπου είχε ξεσηκώσει τον κόσμο και γενικά ήταν πολύ καλός. Οι περισσότεροι περίμεναν την Monika. Ξεκίνησε με κάποια προβλήματα στον ήχο και ήταν η αρνητική έκπληξη της βραδιάς. Πιο πολύ έδειξε να βαριέται και δεν αποτελεί δικαιολογία το ότι έχουμε να παίξουμε από τον Λυκαβυττό. Κάποιοι πληρώσανε για να σε δούνε Monika. Ας είναι καλά ο Νάστας που τα έσπασε όλα στη σκηνή. Γύρω στις 11 ξεκίνησε και για 70 λεπτά μας έδωσε ένα πραγματικό show με φοβερή σκηνική παρουσία και άρτιο ήχο. Αποκορύφωμα η διασκευή στο “Heroes” του David Bowie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *