Καλοκαιρινή απόδραση στη Σίφνο

Είναι περίεργη αυτή η μαγεία που σου ασκεί η θάλασσα και το θαλασσινό αεράκι.

Είναι περίεργη αυτή η μαγεία που σου ασκεί η θάλασσα και το θαλασσινό αεράκι.

Ύστερα από μια απόδραση λίγων ημερών στη Σίφνο, I’m back to my base, έτοιμη σχεδόν να αντιμετωπίσω τον επερχόμενο χειμώνα και ότι άλλο θα φέρει η ζωή στο δρόμο μου.

Ακόμη και μέσα σε πέντε μέρες, το ασπρογάλαζο τοπίο ήταν αρκετό να γεμίσει τα μάτια μου και το μυαλό μου με ηρεμία και αισιοδοξία, κάτι που μου υπενθύμισε πόσο πολύ ανάγκη έχουμε όλοι μας λίγη χαλάρωση.

Εκεί, μακριά από τους διαπεραστικούς ήχους της πόλης και με αργούς ρυθμούς, καταφέρνεις να γαληνέψεις τη ψυχή σου (όσο μπορεί και θέλει πραγματικά κάποιος) και να δώσεις στον εαυτό σου όλη αυτή τη θετική ενέργεια που χρειάζεται για να έρθει αντιμέτωπος με τα «θηρία» που τον περιμένουν πίσω, έμψυχα και άψυχα.

Ύστερα από δύο χρόνια επιλογής ταξιδίων στο εξωτερικό, «επέστρεψα» στην Ελλάδα για να νιώσω ξανά τι θα πουν καλοκαιρινές διακοπές κάτω από τον Ελληνικό νησιωτικό ουρανό και φυσικά να βουτήξω στα μπλε νερά των θαλασσών μας, που συνεχίζουν να είναι ακόμη πόλος έλξης ξένων τουριστών.

Είναι περίεργη αυτή η μαγεία που σου ασκεί η θάλασσα και το θαλασσινό αεράκι.

Με μια ματιά, με μια όσφρηση της αλμύρας και μια βουτιά, νιώθεις κατευθείαν την επίδραση τους σε όλες σου τις αισθήσεις.

Θα μπορούσα να παρομοιάσω μια βόλτα στην παραλία, ως το καλύτερο φυσικό τρόπο ηρεμίας και ψυχανάλυσης.

Φυσικά αναφέρομαι σε αυτό που βίωσα εγώ στη διάρκεια παραμονής μου στη Σίφνο, ένας τόπος ιδανικός για αυτούς που έχουν ανάγκη να ξεφύγουν από τους γρήγορους ρυθμούς της ζωής και να βρεθούν ανάμεσα σε λίγους.

Είναι πραγματικά απογοητευτικό να συνειδητοποιείς τον τρόπο (και τόπο) ζωής σου συγκρίνοντας τον με εκείνο των διακοπών ή απλά με των ανθρώπων που επιλέγουν να μείνουν μακριά από τα φώτα της πόλης.

Σίγουρα είναι πολλές οι επιλογές που σου προσφέρει μια μητρόπολη αλλά ίσως η ζωή να βρίσκεται μακριά από όλα αυτά. Ίσως η ζωή στην πραγματικότητα και όχι στο εικονικό καλούπι που την έχουμε βάλει, να βρίσκεται κοντά στη φύση, στη θάλασσα στον αέρα και στην επαφή μας με αυτή.

Με αυτές τις σκέψεις, μπορώ να κατανοήσω για ποιο λόγο οι άνθρωποι έχουν πλάσει στη φαντασία τους όλα αυτά τα μυθικά πλάσματα που συνδέονται με τη φύση.

Μια νεράιδα που ζει στη θάλασσα ή ένα ξωτικό με σπίτι το δάσος, αποδίδει άριστα στη φαντασία μας την ομορφιά της φύσης και τον αλλιώτικο κόσμο που υπάρχει εκεί, μακριά από κάθε τι ανθρώπινο.

Μακριά από τις πόλεις λοιπόν και όλα τα δεινά τους, έστω και για λίγες μέρες.

Είναι αρκετές για έναν μικρό εξαγνισμό από κάθε είδους «βρωμιά».

Και για όσους θέλουν να νιώσουν το χρόνο να κυλάει αργά (πάντα υπέρ τους), ένα ταξίδι στη Σίφνο δεν θα τους απογοητεύσει.

Caramelie

Posted in Jeux de Caramelie, Προορισμοί and tagged , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *