Βραβείο για την προσφορά του στην μόδα πήρε ο Jean Paul Gaultier

O Jean Paul Gaultier

O Jean Paul Gaultier

Στο πλαίσιο του 11ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, του οποίου είναι ανάδοχος ο Ζαν-Πωλ Γκωτιέ, το Γαλλικό Ινστιτούτο και η πρεσβεία της Γαλλίας βράβευσαν το Σάββατο τον διάσημο σχεδιαστή για την προσφορά του στη μόδα, την τέχνη και τον πολιτισμό.

Το βραβείο απένειμε η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Αντζελα Γκερέκου, αναγνωρίζοντας τον Γάλλο μόδιστρο ως μεγάλο καλλιτέχνη και «παγκόσμιο παιδί της μόδας».

Ντυμένος με…. φουστανέλα τσολιά για να τιμήσει την Ελλάδα, ο κ. Γκωτιέ δήλωσε χαρούμενος που βρίσκεται σε μια χώρα που αγαπά και επισκέπτεται συχνά και αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τις δημιουργίες του.

Ο κινηματογράφος, είπε, τον ώθησε να ασχοληθεί με τη μόδα, αφού το αρχικό έναυσμα προήλθε από την ταινία Φραμπαλάδες.

Την βράβευση ακολούθησε η προβολή της ταινίας Μια μέρα πριν – Ζαν-Πωλ Γκωτιέ, που, όπως είπε ο ίδιος, είναι ένα ρεπορτάζ που παρακολουθεί τις τελευταίες 36 ώρες πριν από μια επίδειξη μόδας.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο πρεσβευτής της Γαλλίας Κριστόφ Φαρνό, ενώ παρέστη και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Σπύρος Βούγιας.

Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου συνεχίζεται έως τις 25 Απριλίου στις κινηματογραφικές αίθουσες Αττικόν, Απόλλων Cinemax Class και στην αίθουσα του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Posted in Μόδα and tagged , , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *