Το δικό σας προσωπικό νησί

Το δικό σας προσωπικό νησί

Το δικό σας προσωπικό νησί

Το να έχετε ένα νησί μόνο για σας έστω και για λίγο, φαίνεται πως είναι μία πολυτέλεια που προορίζεται μόνο για λίγους. Αλλά, ψάξαμε και βρήκαμε πέντε επιλογές που είναι προσιτές για τους περισσοτέρους μας και σας τις παρουσιάζουμε παρακάτω:

Dunbar Rock, της Ονδούρας

Στην ανατολική γωνία των νήσων της Ονδούρας, η ασβεστωμένη βίλα των έξι δωματίων του Dunbar Rock κάθεται στην κορυφή ενός μικρού γρανιτένιου νησιού. Μπαλκόνια περιτριγυρίζουν το κάθε έναν από τους τρεις ορόφους, και μέχρι 12 άτομα μπορούν να απολαύσουν τη θέα της Καραϊβικής από τη μία πλευρά ενώ από την άλλη υπάρχει το νησάκι Guanaja, στο οποίο μπορείτε να φτάσετε κολυμπώντας ή σε 90 δευτερόλεπτα με την βάρκα. Η βίλα ανήκει στο θέρετρο Guanaja Nautilus Dive, και με ένα τηλέφωνο ο μάστερ των καταδύσεων Denis Midence θα φτάσει στην βίλα άμεσα. Ο Midence, ο οποίος είναι πιστοποιημένος δύτης, μπορεί να πάει τους επισκέπτες σε 2 καταδύσεις την ημέρα. Ένας πραγματικά παράδεισος σε λογική τιμή – περίπου €850 κατ άτομο, συμπεριλαμβανομένου διατροφή, μεταφορές από/προς το αεροδρόμιο, δύο εκδρομές για κατάδυση ή ψαροτούφεκο καθημερινά – ελάχιστο επτά ήμερες.

Palagruza Island, Κροατία

Δύο διαμερίσματα σε ένα φάρο από το 1875 σε ένα νησί 104 στρεμμάτων. Το δείπνο εξαρτάται από αυτά που θα φέρετε εσείς, ή από αυτά που θα ψαρέψει ο φαροφύλακας καθημερινά. Κάθε διαμέρισμα μπορεί να φιλοξενήσει τέσσερις. –  www.privateislandsonline.com, €150 ανά εβδομάδα.

Trinity Island, Ιρλανδία

Δύο ώρες μακριά από το Δουβλίνο υπάρχει ένα ηλιακό σπίτι τριών υπνοδωματίων σε ένα νησί 150 στρεμμάτων. Στο νησί υπάρχουν τα ερείπια από ένα μοναστήρι 750 χρονών, καθώς και βαρκάκια και κανό ώστε οι επισκέπτες να εξερευνήσουν τα ποτάμια και τις λίμνες του νησιού. Το σπίτι φιλοξενεί έξι άτομα. – www.trinityisland.com, από περίπου €550 ανά Σαββατοκύριακο.

Pohuenui Island, Νέα Ζηλανδία

Η φωτεινή αγροικία είναι εκπληκτική, αλλά ακόμη και αυτή δεν μπορεί να συγκριθεί με τους αμέτρητους αμμώδεις κολπίσκους που καλύπτουν περισσότερα από 50 χιλιόμετρα ακτής. Ξεφύγετε για λίγο από την θάλασσα για να δείτε τα 3500 πρόβατα, τη μικρή φάρμα στρουθοκαμήλων, καθώς και το κοπάδι Alpacas. Η αγροικία μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 8 άτομα. – www.vladi-private-islands.de, από €450 ανά ημέρα.

Hunt Island, Καναδάς

Βρίσκεται περίπου 150 χιλιόμετρα έξω από το Χάλιφαξ, Νόβα Σκόσια – αυτή η ειδυλλιακή καμπίνα τριών υπνοδωματίων βρίσκεται φωλιασμένη στις δασωμένες όχθες της λίμνης Ponhook. Το νησί είναι εφοδιασμένο με θαλάσσιο σπίτι και τα καταγάλανα νερά είναι τέλεια για καγιάκ και θαλάσσιο σκι. Τα καταλύματα είναι απλά και ζεστά: ένα παλιό τζάκι και ένα απομονωμένο υπαίθριο κατάστρωμα. Μπορούν να φιλοξενηθούν έξι. – www.vladi-private-islands.de, από €200 περίπου την ημέρα, ελάχιστο τρεις μέρες.

Posted in Παράξενα and tagged , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *