Στης φυλακής τα σίδερα για μία τσίχλα

Στης φυλακής τα σίδερα για μία τσίχλα

Στης φυλακής τα σίδερα για μία τσίχλα

Ο 20χρονος Mίρτζα Ζουκάνοβις όταν θα βλέπει τσίχλες, θα «τρέχει και δεν θα φθάνει». Ο λόγος είναι ότι μια τσιχλόφουσκα τον έστειλε για ένα μήνα πίσω από τα σίδερα της φυλακής.

Το περιστατικό συνέβη σε Δικαστήριο της Μελβούρνης, όταν ήταν εκεί με τη δικηγόρο του για υπόθεση άσχετη με την τσίχλα, προκειμένου να ζητήσει αναβολή της δίκης του. Όταν ο δικαστής Ροντι Κρισπ έκανε δεκτή την αίτηση του για αναβολή, ο νεαρός, αντί να υποκλιθεί μπροστά στην έδρα του δικαστή πριν αποχωρήσει από την αίθουσα, όπως επιβάλλεται, σηκώθηκε, στράφηκε προς το δικαστή και κοιτάζοντάς τον κατάματα έσκασε την τσιχλόφουσκα.

Ο δικαστής έδωσε αμέσως εντολή να μη φύγει ο 20χρονος από το δικαστήριο. Η νέα κατηγορία εναντίον του νεαρού ήταν «ασέβεια προς το δικαστήριο».

Η δικηγόρος ζήτησε την επιείκεια του δικαστή, λέγοντας, μάλιστα, ότι ο πατέρας του κατηγορουμένου υπέστη εκείνο το πρωί δεύτερη καρδιακή προσβολή. Ο δικαστής, όμως, υποστήριξε ότι επρόκειτο για «εσκεμμένη πράξη» που έδειχνε καθαρά ασέβεια προς το δικαστήριο, και διέταξε τη φυλάκιση του νεαρού για ένα μήνα.

Posted in Παράξενα and tagged , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *