Έλληνας επιθυμεί να κάνει ρεκόρ Γκίνες με το ποδήλατο του

Ο Στέλιος Βάσκος θα επιχειρήσει να μπει στο βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες

Ο Στέλιος Βάσκος θα επιχειρήσει να μπει στο βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες

Ο Έλληνας ποδηλάτης Στέλιος Βάσκος θα προσπαθήσει να διανύσει την διαδρομή Ελλάδα – Βουλγαρία – Τουρκία – Ελλάδα σε 60 ώρες ώστε να μπει στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες.

Το ταξίδι αυτό θα αρχίσει στις 3 Ιουνίου ακριβώς στις 2 το μεσημέρι με αφετηρία το δημαρχείο Τρικάλων, και ο ποδηλάτης ελπίζει πως θα βρεθούν πολλοί άνθρωποι εκεί ώστε να του δώσουν δύναμη και κουράγιο. Με την ελπίδα πως όλα θα πάνε καλά, ο Βάσκος ελπίζει πως θα βρεθεί ξανά στο δημαρχείο το Σάββατο 5 Ιουνίου και ώρα 8 το βράδυ.

Η απόσταση που θα πρέπει να διανύσει ο ποδηλάτης είναι 1600 χιλιόμετρα και μάλιστα χωρίς να σταματήσει καθόλου. Τα απαραίτητα, δηλαδή υδροποσία, τροφοδοσία, σωματικές ανάγκες και όποιες ιατρικές παρεμβάσεις προκύψουν θα γίνονται πάνω στο ποδήλατο εν κινήσει. Το συγκεκριμένο εγχείρημα είναι εκτός από δύσκολο, και πολύ επικίνδυνο, μιας και η κόπωση θα είναι απίστευτη. Ακριβώς για αυτό τον λόγο αυτό συγκροτήθηκε οργανωτική επιτροπή, η οποία εργάζεται πάνω στον σχεδιασμό και την τέλεση της ποδηλατοδρομίας.

Καθ’όλη την διάρκεια της διαδρομής, θα υπάρξει ειδική συνοδευτική αποστολή η οποία θα αποτελείται από 20 εθελοντές, ένα 9θέσιο mini bus του δήμου Τρικάλων, τέσσερα αυτοκίνητα των χορηγών, ένα αυτοκίνητο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, ένα λεωφορείο για τον φίλαθλο κόσμο, ένα ασθενοφόρο και δύο περιπολικά της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ας ελπίσουμε πως ο Έλληνας ποδηλάτης θα καταφέρει να φτάσει πίσω στο δημαρχείο πριν τις 8 το βράδυ της 5ης Ιουνίου, αλλά πάνω απ΄όλα να επιστρέψει υγιής!

Καλή επιτυχία Στέλιο!!

Posted in Παράξενα and tagged , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *