50 μαστιγώματα για μία φούστα μέχρι το γόνατο

Πόντος στη φούστα και μαστίγωμα στο Σουδάν

Πόντος στη φούστα και μαστίγωμα στο Σουδάν

Αν είσαι κορίτσι, και φοράς μία φούστα μέχρι το γόνατο στο Σουδάν, τότε το δικαστήριο της χώρας μπορεί να την κρίνει άσεμνη και να σε καταδικάσει σε 50 μαστιγώματα.

Θύμα αυτής της απάνθρωπης απόφασης είναι ένα κορίτσι 16 ετών που δέχτηκε 50 χτυπήματα από μαστίγιο ακριβώς για αυτό το λόγο. Η μητέρα της Σίλβα Κασίφ δήλωσε ότι θα καταθέσει μήνυση κατά της αστυνομίας που συνέλαβε την κόρη της και κατά του δικαστή που την καταδίκασε, γιατί η κοπέλα είναι ανήλικη αλλά εκτός αυτού είναι και χριστιανή.

«Είναι ένα μικρό κορίτσι αλλά οι αστυνομικοί την τραβούσαν μέσα στην αγορά σα να ήταν εγκληματίας», δήλωσε η μητέρα της, Ντόρο. Η Κασίφ συνελήφθη την ώρα που πήγαινε στην αγορά κοντά στο σπίτι της, σε προάστιο του Χαρτούμ, την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τη μητέρα της, μία γυναίκα αστυνομικός ήταν αυτή που μαστίγωσε την Κασίφ.

Η υπόθεση αυτή έρχεται στο φως ύστερα από την πολύκροτη δίκη και φυλάκιση της Σουδανής δημοσιογράφου Λούμπνα Άχμεντ αλ Χουσέιν, επειδή φορούσε παντελόνι-ρούχο που κρίθηκε άσεμνο. Η τιμωρία, όμως κατοίκων από το νότιο Σουδάν-απ΄όπου κατάγεται η οικογένεια της Κασίφ- παραμένει ευαίσθητο θέμα γιατί η πλειοψηφία των κατοίκων είναι χριστιανοί και δεν ακολουθούν τη σαρία, τον ισλαμικό νόμο.

Posted in Παράξενα and tagged , , , , , , , , , .

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *