«Το σπίτι των βράχων»!

«Το σπίτι των βράχων»!

Ένα από τα πλέον πρωτότυπα σπίτια με την ονομασία Cliff House (σ.σ. «Το σπίτι των βράχων») μπορεί να τοποθετηθεί στην άκρη απόκρημνων βράχων και να κρέμεται κυριολεκτικά στο κενό.

Ο εμπνευστής της ιδέας είναι το αρχιτεκτονικό γραφείο Modscape που θέλησε να προσδώσει στη διαμονή μας σε ένα σπίτι λίγο παραπάνω σασπένς. Το σπίτι απλώνεται προς τα κάτω σε 5 επίπεδα και δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να ζουν στον γκρεμό – χωρίς υπερβολή. Το concept αφορά στη δημιουργία κατοικιών στη μακρινή Αυστραλία που θα τοποθετηθούν στις βραχώδεις ακτές της χώρας.

Η αρχή έγινε όταν κάποιοι πελάτες του γραφείου Modscape ζήτησαν να βρεθεί ένας τρόπος για τη δημιουργία κατοικίας σε ένα κομμάτι γης που κατείχαν πάνω στα βράχια. Οι αρχιτέκτονες εμπνεύστηκαν από τον τρόπο με τον οποίο τα όστρακα κολλάνε στα βράχια και προχώρησαν στην υλοποίηση της ιδέας. «Αυτή η διαμόρφωση βοηθά τους κατοίκους να αισθανθούν καλύτερα τον γκρεμό και να απολαύσουν τη θέα του ωκεανού». Η είσοδος βρίσκεται στο επάνω μέρος του βράχου και η κατοικία στερεώνεται πάνω σε μια χαλύβδινη δομή. Για τολμηρούς και όχι μόνο!

Posted in Παράξενα and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *