Οι πιο επικίνδυνες τροφές για την υγεία

Οι πιο επικίνδυνες τροφές για την υγεία

Μερικές από τις τροφές που τρώμε κάθε μέρα είναι επικίνδυνες για την υγεία μας. Αν καταναλώνουμε μεγάλες ποσότητες από τα συγκεκριμένα, σίγουρα θα μας στείλουν στο νοσοκομείου επειδή στην πλειοψηφία τους είναι δηλητηριώδη. Νομίζετε ότι ξέρετε ποια είναι;

Ιδού…

Φασόλια
Αν και θεωρούνται μια υγιεινή διατροφή, τα φασόλια χρησιμοποιούνται μεταξύ άλλων σε σαλάτες και σε σούπες. Αλλά ως μέρος της φυσικής άμυνάς τους, περιέχουν μεγάλες ποσότητες λεκτίνης – γλυκοπρωτεϊνες και αποτελούν τη φυσική άμυνα των φυτών ενάντια στα ακάρεα ζύμομύκητες και βακτήρια. Για τους ανθρώπους, αυτό μπορεί να είναι επικίνδυνο.

Αμύγδαλα 

Στην πραγματικότητα πρόκειται για σπόρους. Και αν αυτό δεν αποτελεί ήδη μια έκπληξη, πολλά άγρια αμύγδαλα παράγουν κυάνιο και είναι τοξικά και επικίνδυνα για την υγεία μας- ναι, το ίδιο συστατικό που χρησιμοποιείται σε δηλητήρια…

Μήλα, κεράσια, ροδάκινα και δαμάσκηνα 
Όπως και στα αμύγδαλα, οι πυρήνες ή τα κουκούτσια τους περιέχουν κυάνιο που ενεργοποιείται με το μάσημα ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.

Πατάτες 
Είναι υπέροχες όταν ψήνονται, τηγανίζονται ή γίνονται πουρές. Όμως, τα πράσινα μέρη της περιέχουν σολανίνη, που είναι «πολύ τοξική σε μικρές ποσότητες», σύμφωνα με το medicaldaily. Οι καταναλωτές πρέπει να αποφεύγουν να καταναλώνουν μια πατάτα που έχει πράσινο χρώμα κι αυτό γιατί ανάμεσα στις επιπτώσεις της σολανίνης είναι η διάρροια, ο πυρετός, η υποθερμία, το σοκ, και σε ακραίες περιπτώσεις η παράλυση.

Posted in Υγεία and tagged , , , , , , , , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *