βγάζουν τα μαρούλια τους βόλτα!

Βγάζουν τα μαρούλια τους βόλτα!

Κι όμως ο τίτλος δεν είναι μεταφορικός αλλά κυριολεκτικός! Η τάση ξεκίνησε από την Κίνα, μια χώρα που ομολογουμένως μας έχει συνηθίσει σε περίεργες εφευρέσεις και μόδες. Αντί για σκυλιά, γατιά κι άλλα κατοικίδια, νεαροί αποφασίζουν να μετατρέψουν σε κατοικίδιο ένα μαρούλι! Το δένουν με λουρί, το προσέχουν και το βγάζουν βόλτα!

Όπως λένε οι νέοι, η νέα αυτή τάση είναι ένας τρόπος να καταπολεμήσουν τη μοναξιά και την κατάθλιψη δίχως να αναγκαστούν να επιβαρυνθούν με τη φροντίδα σκύλου. Η καθιερωμένη βολτούλα του κατοικιδίου, εν προκειμένω του μαρουλιού, τους φέρνει σε επαφή με άλλους ιδιοκτήτες μαρουλιών και βοηθά στην κοινωνικοποίησή τους.

Όπως δηλώνει η Κινέζα ψυχίατρος Γουέν Τσάο, η ιδέα είναι απλή: Το άτομο αισθάνεται τόσο μόνο όσο ένα μαρούλι, ώστε να αρχίζει να ενεργεί και να συναναστρέφεται με αυτό. Μόλις γίνει η αποδοχή, έρχεται η αλλαγή.

Το θέαμα μπορεί να ξαφνιάζει αλλά αρκετοί είναι οι θερμοί υποστηρικτές της κίνησης των μαρουλιών-κατοικιδίων που ισχυρίζονται πως έχουν βοηθηθεί από αυτήν.

“Αισθάνομαι πως μπορώ να μεταφέρω τις αρνητικές μου σκέψεις στο μαρούλι. Πάμε μια βόλτα μαζί και όταν επιστρέφω σπίτι είμαι καλύτερα” δηλώνει ο Λουι Τζα Τσεν και προσθέτει:

“Αν δεις κάποιον άλλο να βγάζει βόλτα το μαρούλι του, μπορείς να ξεκινήσεις εύκολα συνομιλία μαζί του και είναι πολύ πιο εύκολα απ΄ότι αν είχες σκύλο αφού τα μαρούλια δε γαυγίζουν και δεν εμπλέκονται σε καυγάδες με άλλα μαρούλια. Δεν χρειάζονται καν τάισμα, ούτε αφήνουν ακαθαρσίες στα πεζοδρόμια”

” Στη συνέχεια μπορώ να πετάξω το μαρούλι και να νιώσω πως μαζί με αυτό πέταξα και τα αρνητικά μου συναισθήματα”.

Posted in Παράξενα and tagged , , , , , , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *