Lynyrd Skynyrd

Lynyrd Skynyrd

Lynyrd Skynyrd

Σήμερα θα σας παρουσιάσω δύο πολύ αγαπημένα μου τραγούδια απο τους Lynyrd Skynyrd. Είναι δύο πολυ απλά τραγούδια που περικλείουν  λιτά και μεστά πολύ μεγάλες αλήθειες της ζωής.

Το πρώτο τραγούδι είναι το Simple Man και περιγράφει με μοναδικό τρόπο την στάση ζωής που πρέπει να έχει κάποιος για να συναντήσει μερικές στιγμές  πραγματικής ευτηχίας στην ζωή του

Το δεύτερο είναι το free bird και είναι ένας απίστευτος ύμνος στην ελευθερία
http://www.youtube.com/watch?v=np0solnL1XY&feature=related

Οι Lynyrd Skynyrd σχηματίζονται γύρω από τον πυρήνα του Allen Collins, Gary Rossington και Ronnie Vanzant στο Τζάκσονβιλ της Φλόριντα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 1964.  Επηρεάζονται από τα κλασικά μπλουζ του Νότου και τη νέα βρετανική rock.Η μπάντα έγινε γνωστή στις ΗΠΑ το 1973, και παγκοσμίος μετά το δυστύχημα του 1977. Ήταν τον Οκτώμβρη του 1977  όταν το ιδιωτικό τζετ τον Lynyrd Skynyrd  έμεινε από καύσιμα και συνετρίβη σε μια δασώδη περιοχή κοντά στο McComb του Μισισιπή όταν επιχείρησε να  κάνει αναγκαστική προσγείωση ο πιλότος.

Ο Johnny Van Zant,  ο Steve Gaines, ο Cassie Gaines και ο Dean Kilpatrick σκοτώθηκαν ακαριαία ενώ τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας επέζησαν της δοκιμασίας.

Πριν το ατύχημα είχαν εκδοθεί οι δίσκοι
Pronounced ‘Lĕh-‘nérd ‘Skin-‘nérd (1973),
Second Helping (1974),
Nuthin’ Fancy (1975) ,
Gimme Back My Bullets (1976)
και λίγο μετα το ατύχημα ο δίσκος Street Survivors(1977).

Posted in Ο Διαβάτης του Ερέβους and tagged , , , , .

2 Comments

  1. Διαβάτη αυτά τα τραγούδια είναι ύμνοι. Μεγάλο συγκρότημα!

  2. Giorgos νομιζω οτι εδώ τα λόγια είναι περιττα,απλά ακους μουσική!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *