Γιάννης Λογοθέτης

Γιάννης Λογοθέτης

Γιάννης Λογοθέτης

Ο Γιάννης Λογοθέτης, γνωστός ως Λογό, είναι ένας από τους καλύτερους σκιτσογράφους-γελοιογράφους μας που ασχολήθηκε και με το σατιρικό τραγούδι με μεγάλη επιτυχία.

Ο Γιάννης Λογοθέτης (ΛοΓο), γεννήθηκε στη Θάσο. Άρχισε να δημοσιεύει γελοιογραφίες από 17 χρονών. Συνεργάστηκε με εφημερίδες όπως: Τα Νέα, Το Βήμα, Ελευθεροτυπία, Έθνος, Αυγή, Daily Mirror , Synday Telegraph και περιοδικά όπως: Ταχυδρόμος, Εικόνες και άλλα.

Έχει εκδώσει 22 Βιβλία με γελοιογραφίες, ένα Βιβλίο μαγειρικής (ΛοΓομαγειρέματα, εκδόσεις Καστανιώτη) και τελευταία ένα βιβλίο με συγκεντρωμένα όλα του τα τραγούδια με τίτλο: “Ασπρα, Κόκκινα, Κίτρινα, Μπλε”, εκδόσεις Παπαϊωάννου. Έχει πάρει μέρος σε διεθνείς εκθέσεις σκίτσου στον Καναδά, στη Γερμανία, στην Ιταλία και στη Βουλγαρία. Στην Ελλάδα έχει κάνει ατομικές εκθέσεις με γελοιογραφίες, ενώ συμμετείχε και σε ομαδικές.

Παράλληλα έχει κάνει ραδιοφωνικές εκπομπές στον FLASH και στον 9.84 και τηλεοπτικές στην ΕΡΤ με τίτλο: “Χαμογελάστε λοξά να φανεί το χρυσό δοντάκι”. Έγραψε την επιθεώρηση “Βαριετέ” που παίχτηκε με μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα. Στη δισκογραφία εμφανίστηκε το 1971 γράφοντας στίχους.

Σαν στιχουργός συνεργάστηκε με τους Δήμο Μούτση, Λουκιανό Κηλαηδόνη, Βασίλη Αρχιτεκτονίδη, Γιώργο Χατζηνάσιο, Γιάννη Κιουρτσόγλου, Χριστόδουλο Χάλαρη, Σταύρο Κουγιουμτζή, Πέτρο Βαγιόπουλο, Βασίλη Δημητρίου, γράφοντας τραγούδια που έγιναν μεγάλες επιτυχίες, τις οποίες τραγούδησαν οι: Μοσχολιού, Μητσιάς, Γαλάνη, Πάριος, Αλεξίου, Καλογιάννης, Μάνου, Κιουρκτσόγλου, Ανδρεάδης, Αμπαζής, Πουλόπουλος, Χρύσανθος, Πουλικάκος, Λαβίνα, Λετονός, Κοντογιάννης, Γιάννης Γκιωνάκης, Θύμιος Καρακατσάνης και Τάκης Μηλιάδης.

Στη δεκαετία του 70 καθιέρωσε το χιουμοριστικό τραγούδι με τρεις μεγάλους δίσκους που έγραψε για τον Θέμη Ανδρεάδη. Ενώ στη συνέχεια ηχογράφησε αρκετούς δίσκους που τραγούδησε ο ίδιος.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε  επιτυχημένα τραγούδια του σε επανεκτελέσεις με συνεργασίες από τον Δ.Πουλικάκο ,Τζίμη Πανούση ,Σάκη Μπούλα και άλλους στο CD “ΡΕ ΓΥΑΛΑΚΙΑ ΠΟΝΗΡΕ” που κυκλοφορεί από τον ΚΑΘΡΕΦΤΗ, ο ΝΑΥΑΟΣ ΜΕΣ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ με τραγούδια του που μελοποίησε και τραγούδησε ο Γιάννης Γιοκαρίνης καθώς και τα τραγούδια που έγραψε σε συνεργασία με τον Πέτρο Βαγιόπουλο γιά τον Γιώργο Μαργαρίτη (Το καλύτερο μπεγλέρι, Ο ποιητής , Τσίμπησε και μιά Μικρούλα)

Πολλές ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής: στον “Αστρολάβο”, στην “Αίθουσα Σκουφά”, στην “Έκφραση” της Γλυφάδας, στο “Δαίδαλμα” και αλλού

Ακούστε τα τραγούδια Bρήκαμε Τη Λούλα Στοπ και Ποιός Θανάσης απο το “Ρε γυαλάκια πονηρέ”

Ποιός Θανάσης

Bρήκαμε Τη Λούλα Στοπ

Posted in Ο Διαβάτης του Ερέβους and tagged , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *