Music Therapy: Ben Harper

Music Therapy: Ben Harper

Ήταν καλοκαίρι του 2003, σε γνωστό νησί των Κυκλάδων, όταν άρχισε να μας κολλάει το Diamonds On The Inside. Έτσι ξεκίνησε η γνωριμία μας με τις μουσικές του Ben Harper κάπου στα μέσα της διαδρομής του. Ο Ben έδωσε την πρώτη του συναυλία σε ηλικία 12 ετών και στα πρώτα του χρόνια ήταν επηρεασμένος από την slide guitar με πρότυπο τον Robert Johnson, ενώ στη συνέχεια καθιέρωσε το weissenborn (lap slide guitar), το οποίο είχε τις ρίζες του στο Los Angeles του 1920.

Η δισκογραφία του Harper ξεκίνησε το 1992 με το “Pleasure and Pain” που κυκλοφόρησε σε περιορισμένα αντίτυπα, ενώ στη συνέχεια υπέγραψε συμβόλαιο στην Virgin και το 1994 το “Welcome To The Cruel World” ήταν το δεύτερο άλμπουμ του. Τα επόμενα χρόνια κυκλοφόρησαν τα “Fight For Your Mind”, “The Will To Live”, “Burn To Shine”, για να φτάσουμε στο 2003 όπου το “Diamonds On The Inside” έκανε τεράστια επιτυχία στις αγγλόφωνες χώρες και ηπείρους.

Αυτές τις μέρες βρισκόμαστε μπροστά την ενδέκατη κυκλοφορία του “Give Till It’s Gone” που ακούγεται ευχάριστα και έχει ήδη αποσπάσει πολύ καλές κριτικές.

Για περισσότερες πληροφορίες http://www.benharper.com/

Δείτε το βίντεο του Ben Harper “Don’t Give Up On Me Now”

[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=CwcmpTCZRLQ]

Θυμηθείτε και το “Diamonds On The Inside”

[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=fpns_a4Nuvo]

Posted in Music Therapy and tagged , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *