Νέα, εργαζόμενη, μητέρα…

Μια γυναίκα 28 ετών της διπλανής πόρτας

Μια γυναίκα 28 ετών της διπλανής πόρτας

…Τα παραδείγματα, πολλά. Οι ανάγκες αυξημένες και οι ζωές μας ως ένα μεγάλο βαθμό καταπιεσμένες.

Έχοντας στο στενό φιλικό μου κύκλο ένα παράδειγμα μιας σύγχρονης νέας γυναίκας που καλείται καθημερινά να ανταπεξέλθει στις πολλαπλές υποχρεώσεις της,  σκέφτηκα ότι μια κουβεντούλα μαζί της θα είχε σίγουρα «κοινωνικό ενδιαφέρον». Μια γυναίκα 28 ετών της διπλανής πόρτας, μια γυναίκα γνώριμη, μια γυναίκα ίσως σαν εσάς!

Τρίτη 16 Μαρτίου, 2010 22:00 μ.μ.

Caramelie (for slap.gr):  Είσαι 28 ετών, παντρεμένη με παιδί και εργάζεσαι ως ιατρικός επισκέπτης. Πως θα περιέγραφες την καθημερινότητα σου;

Λ: Κουραστική και απαιτητική. Όταν δε έρχεται η ώρα για να αφιερώσω χρόνο στα άτομα που αγαπώ, δεν έχω καν την υπομονή να αντέξω το οτιδήποτε, ακόμα και να μοιραστώ τις ανάγκες του παιδιού μου, π.χ. για παιχνίδι.

Caramelie: Πόσο απαιτητική είναι η δουλειά σου;

Λ: Ο τομέας των πωλήσεων θέλει να έχεις ξεκάθαρο μυαλό, στοχευμένες κινήσεις, ευγενική δυναμικότητα και όλα αυτά με «βιτρίνα» ένα ευπρεπές παρουσιαστικό και ένα μόνιμο χαμόγελο. Με λίγα λόγια απαιτεί ψυχή τε και σώματι.

Caramelie: Ζούμε σε μια ομολογουμένως δύσκολο περίοδο οικονομικά. Πως αντιλαμβάνεσαι αυτήν την κρίση;

Λ: Νευριάζω όταν σκέφτομαι ότι από την εποχή που θυμάμαι τον εαυτό μου ακούω για διάφορους που «έφαγαν» λεφτά. Το χειρότερο είναι ότι βρίσκομαι στην καλύτερη ηλικία, όσον αφορά την δημιουργικότητα στη ζωή και ζω όπως και πολλοί άλλοι με τον φόβο μιας απώλησης. Όσο για το πώς αντιμετωπίζεις την κρίση, μειώνεις τα έξοδα στο ελάχιστο και δυστυχώς «χάνεις» την δυνατότητα να ξοδέψεις για κάποιες άλλες ανάγκες σου πέρα των απολύτως αναγκαίων.

Caramelie: Είσαι μια νέα γυναίκα που πρέπει καθημερινά να «παίξεις» πολλούς ρόλους, αυτόν της μητέρας, της συζύγου και της εργαζόμενης…Ποιός από αυτούς είναι ο πιο δύσκολος και τι θυσίες απαιτεί;

Λ: Της μητέρας θα έλεγα. Για να είναι σωστή μια γυναίκα ως μητέρα πρέπει να θυσιάσει την ξεκούραση της και τον χρόνο με τον σύζυγο της για να τον αφιερώσει στο παιδί της. Ειδικά όταν εργάζεσαι και έχεις λίγες μόνο ώρες να μοιραστείς μαζί του.

Caramelie: Είναι κάποιος ρόλος από αυτούς που θα ήθελες να αποποιηθείς;

Λ: Όχι. Μου αρέσει που είμαι μητέρα. Στο πρόσωπο του παιδιού μου βλέπω εμένα και τον σύζυγο μου και αξίζει κάθε θυσία. Απολαμβάνω τη συζυγική ζωή γιατί μου αρέσει να νιώθω ότι έχω κάποιον να μοιραστώ τη ζωή μου και να πορευτώ μαζί. Όσον αφορά τον ρόλο της εργαζόμενης γυναίκας, δυστυχώς δεν νομίζω ότι έχω την πολυτέλεια αυτό να το αλλάξω. Ο μόνος ρόλος που δεν θα ήθελα να με βαραίνει είναι της νοικοκυράς! Πίστεψε με είναι το πιο κουραστικό από όλα τα άλλα!

Caramelie: Όπως ξέρω, το πενθήμερο σου είναι ένα συνεχόμενο τρέξιμο. Το Σ/Κ?

Λ: Χα! Ακόμα και το Σ/Κ αφιερώνεται σε δουλειές που δεν προλαβαίνεις και δεν μπορείς να κάνεις μέσα στην εβδομάδα.

Caramelie: Όταν αφιερώνεις χρόνο καθαρά στον εαυτό σου, τι κάνεις;

Λ: Κοιμάμαι κυρίως! Αλλά θα ήθελα άμεσα να μπορέσω να βγαίνω μια φορά την εβδομάδα τουλάχιστον με τις φίλες μου για χαλάρωση και κουβεντούλα.

Caramelie: Η σχέση σου με τον άντρα σου;

Λ: Λαχταρώ για περισσότερες προσωπικές στιγμές μαζί του, που λόγω υποχρεώσεων και κυρίως παιδιού δεν έχουμε.

Caramelie: Νιώθεις ότι έχεις χάσει κατά κάποιο τρόπο την ξεγνοιασιά της ηλικίας σου;

Λ: Λιγάκι. Όχι ότι θα άλλαζα κάτι, απλά θα ήθελα να καθυστερήσω λίγο όλες αυτές τις υποχρεώσεις για να χαρώ λίγο παραπάνω την ξεγνοιασιά.

Caramelie: Το να αποκτήσεις παιδί σε μια σχετικά μικρή ηλικία για την εποχή μας, ήταν συνειδητή απόφαση; (σημείωση: η Λ…έχει μια τρισχαριτωμένη κορούλα σχεδόν 3 ετών!)

Λ: Κοίτα να δεις…Το θέλαμε αλλά δεν περιμέναμε ότι θα συμβεί τόσο γρήγορα!

Caramelie: Τι θα έλεγες στις γυναίκες που έχουν στον μυαλό τους να δημιουργήσουν οικογένεια πριν την ηλικία των 30-35 ετών;

Λ: Είμαι κατά των ορίων. Όταν νιώσεις ότι βρήκες τον άνθρωπο σου, δεν αφήνεις τα χρόνια να πάνε «χαμένα».

Caramelie: Έχουν αλλάξει τα πράγματα στη κοινωνική σου ζωή (φίλοι) μετά την απόκτηση του παιδιού;

Λ: Κάποτε έλεγαν (και δεν το πίστευα) ότι ένα παιδί σε αναγκάζει να κάνεις παρέα μόνο με γονείς. Είναι αλήθεια. Ένα παιδί είναι 10 φορές πιο «κουραστικό» για κάποιον «άμαθο» και φυσικά δεν μπορείς να ακολουθήσεις τις παρέες σου όπως παλιά. Προτεραιότητα είναι πάντα το παιδί, οπότε ακολουθείς και το ωράριο του. Λογικό να μην θέλεις να καταπιέσεις και όλους τους άλλους.

Caramelie: Πως ορίζεις την ευτυχία; θεωρείς τον εαυτό σου ευτυχισμένο;

Λ: Ευτυχία για’μένα είναι μια αίσθηση πληρότητας. Έχω τους γονείς μου στη ζωή, έχω φίλους που αγαπάω και με αγαπάνε, έχω δημιουργήσει την δική μου οικογένεια και όλα αυτά που με κάνουν να νιώθω πραγματικά «γεμάτη».

Caramelie: Πως φαντάζεσαι το μέλλον σου;

Λ: Ως μια νέα γυναίκα που θα καταλαβαίνει το παιδί της καλύτερα από ότι οι δικοί μου γονείς (βλέπε χάσμα των γενεών). Εύχομαι επίσης να μπορέσω να χαρώ κάποια πράγματα που στερούμαι τώρα στο παρόν μου.

Caramelie: Κάτι τελευταίο που θα ήθελες να πεις στους slappers;

Λ: Ότι πρέπει να είμαστε αυθόρμητοι και να μην αφήνουμε το χρόνο να κυλάει εις βάρος μας. Να εκμεταλλευόμαστε κάθε λεπτό και να αντλούμε δυνάμεις από όπου μπορεί ο καθένας και κυρίως από τους αγαπημένους μας ανθρώπους. –

Ευχαριστώ πολύ την καλή μου φίλη για αυτή την όμορφη συζήτηση.

Caramelie

Posted in Jeux de Caramelie and tagged , , , , .

3 Comments

  1. οτι διαβασα αποτελει την εξιστορηση μιας ρεαλιστικης πραγματικοτητας στην καθημερινοτητα χιλιαδων γυναικων της ηλικιας αυτης κι οχι μονο.
    Ειδα στα λογια της ομως αισιοδοξια και πληροτητα και αυτο με γεμισε με κουραγιο για αυτη τη νεα γενια που μεγαλωνει την επομενη :[

  2. …Και αυτός ήταν ο λόγος που θέλησα να παρουσιάσω αυτήν την συνέντευξη. Να δούμε την πραγματικότητα μέσα απο τα μάτια μιας γυναίκας που την βιώνει.
    Όσο για την αισιοδοξία που αποπνέουν τα λεγόμενα της, αν μη τι άλλο δεν μπορούμε να “παραδώσουμε τα όπλα” έτσι απλά! Χαίρομαι που σε γέμισε κουράγιο!

  3. “καταχώρηση τσι μέρας” για την Πέμπτη σύμφωνα με την ομώνυμη λίστα του yannidakis live, η καταχώρηση σου τούτη.
    Καληνωρίσματα :[

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *