Διάφορα tips για καθαρή αναπνοή

Διάφορα tips για καθαρή αναπνοή

Το πρόβλημα της δυσάρεστης αναπνοής μπορεί να έχει διάφορα αίτια. Κάποια από αυτά είναι παθολογικά και θα πρέπει να απευθυνθείς στον οδοντίατρό σου, όπως είναι για παράδειγμα η ουλίτιδα, και κάποια σχετίζονται με κάποιες μικρές καθημερινές συνήθειες. Ποιες είναι αυτές;

Από το κάπνισμα και τη συχνή κατανάλωση αλκοόλ μέχρι την κακή διατροφή και την παράλειψη γευμάτων. Όταν δεν τρώμε για πολλές ώρες τα επίπεδα του σακχάρου πέφτουν με αποτέλεσμα την εμφάνιση δύσοσμων πτητικών ουσιών που εκπνέονται από το στόμα.

– Βούρτσιζε επιμελώς τα δόντια και τη ράχη της γλώσσας δύο φορές τη μέρα.

– Μείωσε τον αριθμό των βακτηρίων με στοματικό διάλυμα.

– Να ξεπλένεις το στόμα σου με νερό και φύλλα από φασκόμηλο μαϊντανό και μέντα.

– Να εντάξεις στο διαιτολόγιο σου πράσινα φυλλώδη λαχανικά, μαϊντανό και κολίανδρο που περιέχουν χλωροφύλλη η οποία με τη σειρά της βοηθάει στην αποτοξίνωση του συκωτιού. Εναλλακτικά μπορείς να πάρεις μία ή δύο ταμπλέτες χλωροφύλλης για να ελέγξεις την κακοσμία.

– Αν έχεις ξηροστομία, που είναι πηγή κακοσμίας, συμβουλεύσου τον οδοντίατρό σου για την αγορά της κατάλληλης οδοντόκρεμας που θα βοηθήσει στην τόνωση των σιελογόνων αδένων.

– Να καταναλώνεις τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C και ψευδάργυρο, που έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες.

– Πίνε νερό με λεμόνι γιατί από τη μία το νερό αποβάλλει τις τοξίνες και από την άλλη το λεμόνι διεγείρει την παραγωγή χολής.

– Περιόρισε το αλκοόλ και το κάπνισμα. Ειδικά το κάπνισμα στεγνώνει το στόμα με συνέπεια οι βλεννογόνοι και τα δόντια να γίνονται πιο ευάλωτα στα βακτήρια.

Αν ακολουθήσεις τις παραπάνω συμβουλές, δεν έχεις καμία δικαιολογία να ανησυχείς για την αναπνοή σου!

Posted in Υγεία and tagged , , , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *