Το νέο επίτευγμα της Apple

Το νέο επίτευγμα της Apple

Το νέο επίτευγμα της Apple

Το νέο τεχνολογικό επίτευγμα στον τομέα των ηλεκτρονικών υπολογιστών ανήκει στην Apple. Το όνομα αυτής της φορητής συσκευής ονομάζεται ipad και συγκαταλέγεται στην κατηγορία των tablet pc. Στις Η.Π.Α θα ξεκινήσει η διάθεση του προϊόντος περίπου σε δύο μήνες από τώρα με τιμή εκκίνησης τα 499 δολάρια.

Το ipad θα προσφέρει πολλές επιλογές στους χρήστες του καθώς θα συνδυάζει τις δυνατότητες των laptop, smartphone αλλά και την νέα εφαρμογή iBook που θα «μετατρέπει» το προϊόν ουσιαστικά σε ένα ηλεκτρονικό βιβλίο. Διαθέτει οθόνη touch screen, και μία καινοτόμο τεχνολογία που υποκαθιστά τον ρόλο του πληκτρολογίου (On-screen virtual keyboard). Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για gaming και έχει ενσωματωμένο ως browser για το σερφάρισμα στο ίντερνετ το Mobile Safari.

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα αυτού του επιτεύγματος θα είναι η μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας (10 ώρες σε κατάσταση συνεχούς χρήσης και 1 μήνας σε κατάσταση standby), γεγονός που δεν θα συνεχίσει να προβληματίζει πολλούς κατόχους laptop

Αναλυτικότερα τα χαρακτηριστικά του ipad θα είναι τα κάτωθι:

– Επεξεργαστής: The 1GHz Apple A4 chip

– Οθόνη: 9.7-inch IPS multi-touch finger gestures σαν το iPhone

– Χωρητικότητα: 16 GB, 32 GB μέχρι 64 GB flash

– Δικτύωση: Wi-Fi 802.11n, Bluetooth 2.1 + EDR, Accelerometer

– Πάχος: 1,27 εκατοστά

– Βάρος: 680 γραμμάρια

– Ήχος: Speaker, microphone και 30-pin connector

– Πληκτρολόγιο: On-screen virtual keyboard. Στην ουσία χωρίζει την οθόνη στη μέση και προβάλλει ένα εικονικό πληκτρολόγιο.

Posted in Τεχνολογία and tagged , , , , , , , , , , , .

One Comment

  1. Pingback: Dell Streak: Το αντίπαλο δέος (βίντεο) | Slap

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *