Το Facebook ξεπερνά την Google ως πιο δημοφιλή διαδικτυακή σελίδα

Το ποσοστό των επισκέψεων του Facebook.com αυξήθηκε κατά 185%

Το ποσοστό των επισκέψεων του Facebook.com αυξήθηκε κατά 185%

Το Facebook έχει γίνει η σελίδα με τις περισσότερες επισκέψεις στις ΗΠΑ εκτοπίζοντας από την πρώτη θέση την σελίδα της Google, μία θέση που βρισκόταν από το 2007.

Σύμφωνα με τη σελίδα μέτρησης της επισκεψιμότητας, Hitwise, την εβδομάδα που έληξε στις 13 Μαρτίου, το Facebook είχε το 7,07% των διαδικτυακών επισκέψεων σε σχέση με το 7,03% της Google.

«Το ποσοστό των επισκέψεων του Facebook.com αυξήθηκε κατά 185% την προηγούμενη εβδομάδα σε σχέση με την ίδια εβδομάδα του 2009, ενώ οι επισκέψεις της Google.com αυξήθηκαν κατά 9%», δήλωσε η  εννέα τοις εκατό κατά το ίδιο χρονικό διάστημα», δήλωσε η Heather Dougherty, διευθύντρια έρευνας της Hitwise, σε κάποιο μπλογκ.

«Το Facebook.com και η Google.com μαζί αντιπροσωπεύουν το 14% του συνόλου των επισκέψεων της προηγούμενης εβδομάδας στις ΗΠΑ».

Επίσης το Facebook ήταν και το πιο δημοφιλές site την παραμονή των Χριστουγέννων, τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, καθώς και το Σαββατοκύριακο 6-7 Μαρτίου. Η τελευταία φορά που η Google έχασε την πρώτη θέση, ήταν Σεπτέμβριο του 2007, όταν την εκτόπισε το MySpace.

Οι επισκέψεις του Facebook είχαν πάρει την κατηφόρα προς το τέλος της περσινής χρονιάς, αλλά η επιτυχία παιχνιδιών όπως το Farmville έχουν τονώσει σημαντικά την διαδικτυακή κυκλοφορία.

Posted in Τεχνολογία and tagged , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *