Ιντερνέτ δυο ταχυτήτων

Η Google και η Verizon προτείνουν να αντιμετωπίζονται διαφορετικά οι σταθερές από τις ασύρματες συνδέσεις

Η Google και η Verizon προτείνουν να αντιμετωπίζονται διαφορετικά οι σταθερές από τις ασύρματες συνδέσεις

Αρκετοί διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το Σάββατο, έξω από τα γραφεία της Google στη Καλιφόρνια, διαμαρτυρόμενοι για τα σχέδια της αμερικανικής εταιρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Google σε συνεργασία με τη Verizon, προτείνουν το διαχωρισμό ανάμεσα σε σταθερές και ασύρματες συνδέσεις ιντερνέτ. Σύμφωνα με αυτή τη πρόταση διατηρείται το ανοιχτό ιντερνέτ για τις σταθερές γραμμές, ωστόσο προωθούνται περιορισμοί στις ασύρματες συνδέσεις.

Οι πολέμιοι αυτής της πρότασης θεωρούν πως με αυτό τον τρόπο θέτονται περιορισμοί στην πλοήγηση στο ιντερνέτ. Επιπλέον υποστηρίζουν πως οι παροχείς ιντερνέτ θα έχουν τη δυνατότητα  να ελέγχουν την κυκλοφορία στο διαδίκτυο.

O Τζέιμς Ρούκερ της ColourofChange.org, μίλησε στο BBC υποστηρίζοντας πως: «Σκέπτονται να δημιουργήσουν μια λωρίδα υψηλής ταχύτητας στο ιντερνέτ με ελεγχόμενη πρόσβαση, γεγονός που θα σημάνει ότι αν θέλεις πρόσβαση στο διαδίκτυο του 21ου αιώνα, θα πρέπει να πληρώνεις».

Αντίθετα ο Νίκλας Λαντμπλαντ της Google δήλωσε πως:  «Πρόκειται για ένα σημαντικό και σύνθετο ζήτημα που πρέπει να συζητηθεί. Η Google υποστηρίζει ένθερμα το ανοιχτό ιντερνέτ και στην πρόταση που καταθέσαμε με τη Verizon συμπεριλαμβάνονται και δικλείδες ασφαλείας που προστατεύουν την ελεύθερη πρόσβαση».

Posted in Τεχνολογία and tagged , , , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *