Οι χρήστες της Google ξόδεψαν περίπου 4,82 εκατ. ώρες παίζοντας Pac-Man

Ο Pac-Man «έφαγε» πέντε εκατομμύρια... ώρες

Ο Pac-Man «έφαγε» πέντε εκατομμύρια... ώρες

Η έκδοση του κλασικού παιχνιδιού μπήκε στην αρχική σελίδα της Google στις 21 Μαΐου για τον εορτασμό των 30 χρόνων από την πρώτη κυκλοφορία του στην Ιαπωνία. Το παιχνίδι όμως αποδείχθηκε τόσο δημοφιλές, που η εταιρεία αποφάσισε να το προσθέσει στις μόνιμες παροχές της.

Σύμφωνα με την Rescue Time, οι χρήστες του διαδικτύου ξόδεψαν περίπου 4,82 εκατ. ώρες παίζοντας Pac-Man την Παρασκευή, αντί να δουλεύουν.

Σε μια συνηθισμένη ημέρα, οι περισσότεροι άνθρωποι διεξάγουν περίπου 22 αναζητήσεις στο Google, εκ των οποίων η κάθε μία διαρκεί σχεδόν 11 δευτερόλεπτα. Προσθέτοντας όμως το Pac-Man στη σελίδα, οι αναζητήσεις αυξήθηκαν κατά 36 δευτερόλεπτα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία με βάση 11.000 χρήστες.

Χρησιμοποιώντας στοιχεία από το Wolfram Alpha, η Rescue Time υπολόγισε ότι με συνολικά 504.703.000 unique επισκέπτες στην ιστοσελίδα στις 23 Μαΐου, ξοδεύτηκαν 4.819.352 ώρες.

Σύμφωνα πάντως με το RescueTime blog αυτό είναι ένα σχετικά χαμηλό ποσοστό, καθώς δεν αντιλήφθηκαν όλοι οι επισκέπτες ότι το Pac-Man Google Doodle δεν ήταν μόνο μπάνερ αλλά και παιχνίδι.

Η εταιρεία επεσήμανε επίσης ότι αν υποθέσουμε ότι κάθε άνθρωπος πληρώνεται 25 δολάρια ανά ώρα, το παιχνίδι κόστισε στις εταιρείες 120 εκατ. δολάρια. Με αυτό το ποσό θα μπορούσε κανείς να προσλάβει όλους τους εργαζόμενους της Google και να τους απασχολήσει για 6 εβδομάδες.

Πηγή: enet.gr

Posted in Τεχνολογία and tagged , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *