Δίκτυο τέταρτης γενιάς από τη Vodafone στη Γερμανία

Δίκτυο τέταρτης γενιάς από τη Vodafone στη Γερμανία

Δίκτυο τέταρτης γενιάς από τη Vodafone στη Γερμανία

Η Vodafone Γερμανίας ανακοίνωσε ότι λανσάρει δίκτυο 4G που θα καλύπτει 1.000 δήμους και κοινότητες έως τα τέλη του έτους και ολόκληρη τη χώρα από τα τέλη του 2011.

Το δίκτυο βασίζεται στο πρότυπο LTE (Long Term Evolution), το νέο κεφάλαιο στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.


Δεδομένου, όμως, ότι στην αγορά δεν κυκλοφορεί ακόμα κανένα κινητό τηλέφωνο LTE, η πρόταση της Vodafone αφορά μόνο συσκευές USB για τη σύνδεση υπολογιστών στο Διαδίκτυο. Το κατέβασμα στα 7,2 Mbps τιμάται 40 ευρώ το μήνα με ανώτατο όριο τα 10 GB, ενώ η σύνδεση στα 50 Mbps, με όριο 30 GB, κοστίζει 70 ευρώ το μήνα.

Όπως αναφέρει τη Δευτέρα ο δικτυακός τόπος The Register, οι πρώτοι χρήστες που θα μπορούν να πραγματοποιούν κλήσεις φωνής μέσω LTE θα είναι οι συνδρομητές της αμερικανικής metroPCS στο Ντάλας και το Λας Βέγκας. Το μόνο κινητό που μπορεί να αξιοποιεί το δίκτυο είναι το Samsung Craft, ήδη πιστοποιημένο από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών.

Πίσω στη Γερμανία, τα δίκτυα LTE θα χρησιμοποιούν ζώνες του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος τις οποίες πούλησε πέρυσι η κυβέρνηση για 4 δισ. ευρώ.

Η Vodafone δεν είναι η μόνη που σπεύδει να αξιοποιήσει το νέο πρότυπο. Η Deutsche Telekom έχει ήδη έναν σταθμό βάσης LTE στο Μπράντενμπεργκ, ενώ η DailyWireless σκοπεύει να προσφέρει κάλυψη στο Μόναχο και το Χάλι έως τα τέλη του έτους.

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ

Posted in Τεχνολογία and tagged , , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *