Ο Αχμαντινετζάντ αμφισβητεί την επίσημη εκδοχή για τη 11η Σεπτεμβρίου

Ο Αχμαντινετζάντ αμφισβητεί την επίσημη εκδοχή για τη 11η Σεπτεμβρίου

Ο Αχμαντινετζάντ αμφισβητεί την επίσημη εκδοχή για τη 11η Σεπτεμβρίου

Ο πρόεδρος του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ αμφισβήτησε εκ νέου, τη Κυριακή, την επίσημη εκδοχή των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, κατηγορώντας τις ΗΠΑ ότι χρησιμοποίησαν ως πρόσχημα τις επιθέσεις για να επέμβουν στο Αφγανιστάν.


«Κάτι συμβαίνει στη Νέα Υόρκη και ουδείς γνωρίζει ακόμη ποιοί ήταν οι βασικοί δράστες. Σε καμιά ανεξάρτητη πλευρά δεν δόθηκε άδεια να προσπαθήσει να βρει την ταυτότητα των δραστών», δήλωσε ο Αχμαντινεζάντ στη διάρκεια συνάντησής του με δημοσιογράφους.

Μετά τις επιθέσεις, κατά τις οποίες σχεδόν 3.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, «αυτοί (οι Αμερικανοί) είπαν ότι τρομοκράτες κρύβονταν στο Αφγανιστάν. Το ΝΑΤΟ κινητοποίησε όλα τα μέσα του και επιτέθηκε στη χώρα αυτή».

Ο Αχμαντινεζάντ έχει ήδη χαρακτηρίσει «ψέμα» την αμερικανική εκδοχή των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, την ευθύνη, ωστόσο, των οποίων ανέλαβε το εξτρεμιστικό δίκτυο Αλ Κάιντα του Οσάμα μπιν Λάντεν που φέρεται να κρύβεται μετά τις επιθέσεις αυτές στη μεθόριο Αφγανιστάν – Πακιστάν.

Κατηγόρησε επίσης τη Δύση ότι σπείρει τη διχόνοια στις χώρες της περιοχής του Κόλπου. «Οι αποικιοκρατικές δυνάμεις επιδιώκουν να προκαλούν την ένταση στην περιοχή για να σπείρουν τη διχόνοια μεταξύ των χωρών της», είπε ο Αχμαντινεζάντ.

«Αυτές οι δυνάμεις συνεχίζουν την εκστρατεία προπαγάνδας και ψυχολογικού πολέμου για να διχάσουν τις χώρες της περιοχής προκειμένου να πωλούν όπλα», είπε εκτιμώντας ότι η πολιτική αυτή «δεν θα πετύχει».

«Λένε ότι δύο χιλιάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν στους δίδυμους πύργους. Ωστόσο στο Αφγανιστάν, τουλάχιστον 110.000 έχουν σκοτωθεί», πρόσθεσε ο πρόεδρος του Ιράν που πραγματοποίησε σύντομης διάρκειας επίσκεψη στη Ντόχα. Ο Ιρανός πρόεδρος τάχθηκε υπέρ μιας «νέας παγκόσμιας τάξης» που να βασίζεται στη «δικαιοσύνη» και τη «φιλία» και όχι στην ηγεμονία των μεγάλων δυνάμεων.

Πηγή: tvxs.gr

Posted in Διεθνή and tagged , , , , , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *