Ένας στους τρεις Αμερικανούς έχει tablet

Ένας στους τρεις Αμερικανούς έχει tablet

Πάνω από το 30% των Αμερικανών έχει ταμπλέτα, ένα ποσοστό που διπλασιάστηκε σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με νέα έρευνα του κέντρου Pew.

Στην έρευνα συμμετείχαν 2.252 Αμερικανοί, και διαπιστώθηκε ότι το 34% των ερωτηθέντων έχει ταμπλέτα. Πέρυσι το ίδιο ποσοστό ήταν στο 18%, ενώ το 2011, ο ίδιος αριθμός ήταν στο 8% και το 2010 στο 3%.

Περίπου οι μισοί ενήλικες από 35-44 έχουν ταμπλέτα, ενώ η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα έχει το υψηλότερο ποσοστό από κάθε άλλη κατηγορία.

Ακόμη, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι νοικοκυριά με εισόδημα πάνω από 75.000 δολάρια το χρόνο είναι και οι μεγαλύτεροι λάτρεις των tablets με ποσοστό (56%), όπως και αυτοί που έχουν πτυχίο Πανεπιστημίου (49%).

Η ραγδαία αύξηση των πωλήσεων δεν φέρνει μετατροπές μόνο στις κατασκευάστριες εταιρείες, όπως η Apple που έχει πουλήσει 150 εκατ. iPads, αλλά και σε άλλους ομίλους, όπως στα ΜΜΕ και εταιρείες marketing. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πωλήσεις των tablets υπολογίζονται να ξεπεράσουν τα 65 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2017.

Πηγή : www.newsbeast.gr

Posted in Τεχνολογία and tagged , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *