Όχι στην εξεταστική για την οικονομία από τον Ανδρέα Λοβέρδο

Να μην συσταθεί Εξεταστική για την Οικονομία ζητά ο Ανδρέας Λοβέρδος

Να μην συσταθεί Εξεταστική για την Οικονομία ζητά ο Ανδρέας Λοβέρδος

Αντίθετος με το ενδεχόμενο σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για την Οικονομία εμφανίζεται ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος. «Θεωρώ χρήσιμη έως και απαραίτητη τη μη κατάθεση της σχετικής πρότασης» δηλώνει, παρατηρώντας επίσης πως «αποτελεί σοβαρότατη παράλειψη» η μη εκπόνηση έως σήμερα ενός εθνικού σχεδίου για το μέλλον της χώρας, που θα υπερβαίνει τις επιταγές του μνημονίου.


Σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, ο κ. Λοβέρδος δηλώνει για το θέμα της Εξεταστικής: «Ενθαρρύνομαι από το γεγονός ότι έως σήμερα δεν έχει κατατεθεί, για να υποστηρίξω πάλι πως θεωρώ χρήσιμη έως και απαραίτητη τη μη κατάθεση της σχετικής πρότασης».

Στην ίδια συνέντευξη ο υπουργός τονίζει ότι «η χρησιμοποίηση των μονεταριστικών επιταγών του ΔΝΤ και των επικριτών του για να εξωραΐσουμε τη μεταπολιτευτική αθλιότητα του πολιτικού μας συστήματος συγκροτεί μια πολιτική κουτοπονηριά».

«Εμείς με το έργο μας θα βγάλουμε τη χώρα απ’ όλα αυτά. Δίνουμε τη μάχη της προόδου» λέει, παρατηρώντας πως «αποτελεί σοβαρότατη παράλειψη» η μη εκπόνηση έως σήμερα ενός εθνικού σχεδίου για το μέλλον της χώρας, που θα υπερβαίνει τις επιταγές του μνημονίου.

Όσον αφορά στην κριτική που ασκεί η Νέα Δημοκρατία και απαντώντας σε όσους υποστηρίζουν ότι θα διαμόρφωναν «καλύτερο μνημόνιο», ο κ. Λοβέρδος σημειώνει:

«Η κυβέρνηση θα μπορούσε να απαντήσει με κείμενα για τις προσπάθειές της. Αυτό, όμως, υποστηρίζω πως δεν πρέπει να γίνει διότι θα άλλαζε όλο το πλαίσιο των διαβουλεύσεων και των διαπραγματεύσεων. Η μετατροπή του μηχανισμού στήριξης σε πεδίο συγκρούσεων θα έκανε πολύ κακό στη χώρα, αφού θα εξήγαγε τις χειρότερες ειδήσεις γι’ αυτήν. Νιώθω ήσυχος με τη συνείδησή μου και τα γραπτά αποδεικνύουν τα όσα είπα και λέω».

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ


Posted in Πολιτική and tagged , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *