Νέος νόμος για τον κινηματογράφο

Στο Υπουργικό Συμβούλιο παρουσιάζεται τη Δευτέρα ο νέος νόμος για τον κινηματογράφο

Στο Υπουργικό Συμβούλιο παρουσιάζεται τη Δευτέρα ο νέος νόμος για τον κινηματογράφο

Τον πολυαναμενόμενο νέο νόμο για τον κινηματογράφο θα παρουσιάσει τη Δευτέρα στο Υπουργικό Συμβούλιο ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος.


Η δημιουργία ενός νέου νόμου για την κινηματογραφική παραγωγή στην Ελλάδα, που θα καλύπτει όλες τις πτυχές λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί στο χώρο τις τελευταίες δεκαετίες, αποτελούσε πάγιο αίτημα των ανθρώπων του ελληνικού σινεμά, ενώ η ψήφισή του είχε εξαγγελθεί κατά καιρούς από πολλούς υπουργούς Πολιτισμού.

Η απουσία ενός νέου νομικού πλαισίου είχε οδηγήσει και στην αποδυνάμωση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, καθώς πέρυσι πολλοί καταξιωμένοι Έλληνες κινηματογραφιστές αρνήθηκαν να παρουσιάσουν εκεί τις ταινίες τους, διοργανώντας ένα παράλληλο φεστιβάλ στην Αθήνα.

Οι λεγόμενοι «Κινηματογραφιστές στην Ομίχλη» έχουν αρνηθεί να επιστρέψουν στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, εάν δεν υπογραφεί ο νέος νόμος για τον κινηματογράφο.

Ο τελευταίος νόμος για τον κινηματογράφο στην Ελλάδα είχε φηφιστεί από την τότε υπουργό Πολιτισμού Μελίνα Μερκούρη, το 1986 (νόμος 1597).
Πηγή: Newsroom ΔΟΛ

Posted in Ειδήσεις and tagged , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *