Μηχανογραφικό πριν τις πανελλαδικές

Μηχανογραφικό πριν τις πανελλαδικές

Μηχανογραφικό πριν τις πανελλαδικές

Μια ανατροπή της τελευταίας στιγμής θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπ’ όψιν τους , οι υποψήφιοι των πανελληνίων εξετάσεων. Από φέτος οι υποψήφιοι θα καταθέτουν τον μηχανογραφικό τους δελτίο νωρίτερα πριν τις πανελλαδικές εξετάσεις (πιθανότατα εντός Μαρτίου) και πριν δουν τις βαθμολογίες τους, όπως συνέβαινε μέχρι πέρυσι, που συμπλήρωναν το μηχανογραφικό εντός του Ιουλίου.


Σύμφωνα με το υπουργείο παιδείας η συγκεκριμένη αλλαγή θα δώσει τη δυνατότητα πλέον οι βάσεις εισαγωγής να γνωστοποιούνται πιο νωρίς και όχι όπως παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου.Τη συγκεκριμένη ρύθμιση άλλωστε ανακοίνωσε τελεσίδικα και ο υφυπουργός παιδείας Ιωάννης Πανάρετος σε συνέντευξη του στην κρατική τηλεόραση και δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Χρειάζεται να γίνει αυτό, κυρίως για τους ίδιους τους υποψήφιους και θα σας πω δύο λόγους. Ο ένας είναι ότι με τον χρόνο που κατατίθεται το μηχανογραφικό τώρα καθυστερούν τα αποτελέσματα, και ο προγραμματισμός των ίδιων των οικογενειών πηγαίνει πίσω, γιατί όλοι περιμένουν τέλος Αυγούστου να μάθουν σε ποιο Τμήμα, έχουν εισαχθεί. Από το άλλο μέρος έχουμε δει ότι δεν έχει βοηθηθεί ο υποψήφιος με τη σημερινή κατάσταση. Με δεδομένο ότι ο υποψήφιος μπορεί να επιλέξει στην ιεράρχηση των επιλογών του τα Τμήματα εκείνα που επιθυμεί περισσότερο, και με δεδομένο ότι οι Πανελλήνιες εξετάσεις είναι ένας διαγωνισμός, το πώς και το πού θα μπει θα εξαρτηθεί από την απόδοσή του. Επομένως, είναι καλύτερο για εκείνον να επιλέγει τα Τμήματα με την αξιολογική σειρά που επιθυμεί να σπουδάσει.»

Πάντως σε αυτή τη ρύθμιση αντιδρούν αρκετοί μαθητές και γονείς, καθώς θεωρούν ότι βλέποντας τους βαθμούς ήξεραν σε ποιες σχολές έχουν περισσότερες πιθανότητες να εισαχθούν , αλλά και ότι ειδικά φέτος με την οικονομική κρίση, μπορούσαν να επιλέξουν σχολές κοντά στον τόπο διαμονής τους.

O διάλογος για το νέο εξεταστικό σύστημα που θα ισχύσει για το έτος 2013 -2014 ξεκινά μέσα στην εβδομάδα με τη δημοσιοποίηση των προτάσεων από πλευράς υπουργείου παιδείας.

Posted in Κοινωνία and tagged , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *