Σε ύφεση τα πύρινα μέτωπα

Σε ύφεση τα πύρινα μέτωπα στη βορειοανατολική Αττική

v

Σε ύφεση βρίσκονται τα πύρινα μέτωπα που ξέσπασαν το Σάββατο τόσο στην περιοχή της Αττικής, όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Σύμφωνα με το κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σε εξέλιξη βρίσκονται κάποιες μικροεστίες φωτιάς στο Μικροχώρι της βορειοανατολικής Αττικής, αλλά εκτιμάται ότι σύντομα και αυτές θα τεθούν υπό έλεγχο.

Σε πλήρη έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε αργά το βράδυ του Σαββάτου σε δασική έκταση στη θέση Κεφαλονέρι του δήμου Οινούντος στη Λακωνία.

Στη μάχη κατάσβεσης της πυρκαγιάς επιχειρούν 340 πυροσβέστες, με 60 οχήματα, 20 υδροφόρες των δήμων, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν τις ρίψεις νερού τέσσερα αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στον Κάλαμο έλαβε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Η φωτιά ξεκίνησε από χαράδρα στην περιοχή του Μικροχωρίου απειλώντας Καπανδρίτι και Βαρνάβα, όπου εκκενώθηκαν τρεις οικισμοί, ενώ οι φλόγες έφθασαν στις αυλές σπιτιών.

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιών

Η Αττική και η νότια Εύβοια αντιμετωπίζουν τον υψηλότερο κίνδυνο πυρκαγιάς σήμερα, Κυριακή  προειδοποιεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Η ΕΜΥ προβλέπει για την περιοχή της Αττικής ισχυρούς ανέμους έως και 6 μποφόρ.

Υψηλός θα είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς στην ανατολική Στερεά, τη βόρεια Εύβοια, τη βορειοανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, το ανατολικό Αιγαίο και σε όλη την Κρήτη εκτός από το νομό Χανίων.

Εισαγγελική παρέμβαση

Κι ενώ οι κάτοικοι κάνουν λόγο για εμπρησμό, την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προκάλεσε το ξέσπασμα των δύο μεγάλων πυρκαγιών σε Κάλαμο και Λαύριο το μεσημέρι του Σαββάτου.

Η προϊσταμένη της υπηρεσίας Ελένη Ράικου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τα αίτια των πυρκαγιών.

Την έρευνα ανέλαβε να διενεργήσει ο εισαγγελέας πρωτοδικών Δημήτρης Γκύζης, ο οποίος έχει εντολή να διακριβώσει εάν οι φωτιές οφείλονται σε αμέλεια ή σε πρόθεση και σε κάθε περίπτωση να εντοπίσει τους υπαίτιους.

Newsroom ΔΟΛ

Posted in Κοινωνία and tagged , , , , , , , , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *